Будівлі, звідки з'їхали Дубровицька та Рокитнівська РДА: що буде з цими приміщеннями

03 Квітня 2021, 12:47
927

На Рівненщині адміністративні приміщення ліквідованих в процесі децентралізації районних державних адміністрацій передадуть територіальним громадам для подальшого користування.

Голова новоутвореної Сарненської районної державної адміністрації Олександр Кохан розповів Суспільному, як саме відбуватиметься процес передачі та на яке майно зможуть претендувати тергромади.

Олександр Кохан повідомив, що будівлі колишніх Дубровицької і Рокитнівської адміністрацій передані рішенням районної ради тим громадам, на території яких вони знаходяться. На сесіях у цих громадах їх прийняли на баланс та вже користуються ними.

«Меблі та оргтехніку не передавали, оскільки це державне майно і згідно з передавальним актом все передається на правонаступника – Сарненську райдержадміністрацію. Ми ще не отримали перелік того всього майна, яке перейде до адміністрації. Коли буде повний перелік майна і буде можливість зробити оцінку, що нам потрібно і що не потрібно, тільки тоді ми будемо піднімати питання – чи доцільно запускати певні процеси в рамках законодавства», – зазначив Олександр Кохан.

Також він додав, що механізм передачі майна поки напрацьовують, а рішення про передачу рухомого майна тергромадам приймуть після його аудиту.

«Якщо буде прийняте рішення про його реалізацію в рамках законодавства, то ми приймемо це майно, подивимося, що це, в якому воно стані, де воно може використовуватися. Тільки тоді приймемо рішення, що залишиться в адміністрації, а що згідно з чинним законодавством може бути продане чи передане», – уточнив очільник Сарненської РДА.

Посадовець наголосив, що основна задача новоутвореної РДА – не складувати меблі та техніку, а ефективно розпоряджатися ними, аби не завдати збитків державі, яка і є власницею цього майна.

Читайте також: Українцям збільшили розмір лікарняних

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024