«Теплі кредити»-2021: банки розпочинають видачу кредитів населенню

29 Березня 2021, 14:14
Банки розпочинають видачу кредитів населенню 412
Банки розпочинають видачу кредитів населенню

Тимчасово виконуючий обов'язки голови Держенергоефективності Костянтин Гура разом із банками-партнерами підписав договори про взаємодію для реалізації державної програми «теплих кредитів» для населення у 2021 році.

Про це повідомили на Урядовому порталі.

Ощадбанк та Укргазбанк готові розпочати у цьому році видачу населенню «теплих кредитів», частину яких відшкодує держава, а саме:

  • 35% – на енергоефективні заходи у приватних будинках;
  • 20% – на твердопаливні котли (35% – для субсидіантів).

Також у 2021 році розширили заходи програми. Українці мають унікальну нагоду отримати державну підтримку, встановлюючи таке обладнання:

  • електроакумулюючі системи (системи накопичення енергії);
  • електрозарядки для електромобілів;
  • інтелектуальні лічильники електричної енергії.

«Наш пріоритет – підтримати та допомогти населенню впроваджувати енергоефективні заходи. Адже підвищення енергоефективності у будинку – це єдиний надійний спосіб зменшити витрати на комунальні послуги та одночасно створити комфортні умови в оселі. Як показує досвід учасників програми, комплексна термомодернізація будинку дає найкращий ефект – до 50% економії на опаленні», – повідомив т.в.о. голови Держенергоефективності Костянтин Гура. 

Оскільки щороку спостерігають високий попит на програму вже впродовж перших місяців її роботи, рекомендують усім охочим раніше звертатися до Ощадбанку та Укргазбанку, щоб встигнути отримати фінансування на енергоощадні заходи.

Водночас звертають увагу усіх позичальників на необхідність дотримання умов карантину та використання дистанційних каналів обслуговування у банках.

Довідково: з питань участі у програмі «теплих кредитів» звертайтеся до call-центру Держенергоефективності: (044) 296-71-60,  (044) 292-32-57,  [email protected], а також до Укргазбанку та Ощадбанку.

Деталі щодо умов програми – за посиланням.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024