У Сарнах вилучили понад 40 кілограмів «сонячного» каміння

24 Березня 2021, 15:34
2376

На Рівненщині правоохоронці вилучили понад 40 кілограмів бурштину та виробів з нього.

Четвертий етап документування злочинної діяльності групи осіб провели працівники управління СБУ в Рівненській області спільно зі слідчими слідчого управління та за процесуального керівництва обласної прокуратури. У цілому у фігурантів кримінального провадження уже вилучили понад 1,5 тонн бурштину. Про це інформують в пресслужбі поліції Рівненщини.

24 березня за результатами чотирьох санкціонованих обшуків за місцем проживання, реєстрації та здійснення протиправної діяльності сарненчан правоохоронці виявили та вилучили 41 кілограм необробленого та обробленого каміння бурштину-сирцю, а також готові вироби із нього. Усе вилучене скеровуватиметься на експертизу.

Нагадаємо, на Рівненщині група осіб займалася незаконним придбанням, зберіганням, пересиланням та перевезенням бурштину у великих розмірах, законність якого не підтверджується відповідними документами. Збували «сонячне» каміння як на території України, так і за кордон.

Слідчі дії у кримінальному провадженні, розпочатому у серпні торік за частиною 2 статті 240-1 КК України, тривають.

За результатами висновків гемологічних експертиз, на які скеровані вилучені понад 1,5 тонн бурштину-сирцю, вирішуватиметься питання про повідомлення особам, причетним до вчиненого злочину, про підозру.

Читайте також: Вилучили 350 кілограмів бурштину: на Сарненщині провели обшуки

«Ліси через полювання на бурштин перетворилися на пустелі», – Зеленський







 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024