Алгоритм від Мін'юсту: як зареєструвати автомобіль на «єврономерах» з аукціону

24 Березня 2021, 11:39
641

Міністерство юстиції розповіло, що для реєстрації придбаного на аукціоні автомобіля на європейських номерах потрібно сплатити всі необхідні платежі, отримати акт про електронні торги та звернутися до митної служби.

Так, у пресслужбі Мін'юсту нагадали, що при купівлі автомобіля новому власнику необхідно пройти низку процедур перед тим, як авто буде остаточно оформлено і зареєстровано.

«А як же це відбувається, якщо об'єкт купівлі – транспортний засіб, який було конфісковано за порушення митних правил та придбано на аукціоні OpenMarket – СЕТАМ (платформа для реалізації майна онлайн з використанням технології Blockchain — ред.)», – написали у Мін'юсті.

Згідно з повідомленням, перед купівлею митного конфіскату покупцю потрібно знати наступне:

  1. У стартову ціну лоту вже внесені всі податки та збори (обов'язкові платежі), що підлягають сплаті при переміщенні транспортного засобу через митний кордон України. Тобто, купуючи митний конфіскат на нашому аукціоні, ви автоматично сплачуєте усі обов'язкові платежі для розмитнення.
  2. Перед купівлею будь-якого майна ви можете зв'язатися зі зберігачем та домовитися з ним про огляд обраного вами лоту. Інформацію про зберігача можна дізнатися на вкладці «Порядок та умови», пункт «Порядок ознайомлення з майном».

Також Мін'юст пояснив, як зареєструвати придбаний на аукціоні автомобіль на «єврономерах»:

  1. Переможець аукціону сплачує всі необхідні платежі, після чого Державна виконавча служба протягом п'яти робочих днів складає акт про проведені електронні торги.
  2. Після отримання акту у виконавчій службі необхідно звернутися до митниці для оформлення довідки про сплату всіх необхідних платежів для розмитнення (включені у стартову ціну лоту).
  3. За наявності акту про проведені електронні торги та довідки від Держмитслужби, можна зареєструвати автомобіль у сервісному центрі Міністерства внутрішніх справ

Читайте також: Зеленський підписав закон про створення Бюро економічної безпеки

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024