Сім’я з Сарненщини готується стати патронатною

21 Січня 2021, 16:40
1159

На Рівненщині ще одна сім’я готується стати патронатною.

Подружжя із Сарненського району проходить первинний відбір у патронатні вихователі. При позитивному рішенні, вони пройдуть навчання за програмою, затвердженою Мінсоцполітики. Про це повідомив директор обласного центру соціальних служб Ананій Бучак, – йдеться на сайті Рівненської ОДА.

«Наразі на Рівненщині створено 2 патронатні сім’ї. Вони проживають у селі Тучин Рівненського району та місті Радивилів, що на Дубенщині. У кожній з цих сімей нині виховується по дві дитини», – розповів Ананій Бучак.

Він додав, що в області триває пошук кандидатів у патронатні вихователі.

Нагадаємо, що патронат – це послуга, яку отримує дитина та її сім’я, які потрапили у складні життєві обставини. Це тимчасове влаштування дитини до сім’ї патронатного вихователя для реабілітації та догляду, поки з її батьками працюють соціальні служби.

Сімейний патронат запобігає потраплянню дитини до закладу інституційного догляду та виховання.

Держава, своєю чергою, надає можливість кандидатам в патронатні вихователі пройти навчання, гарантує заробітну плату й кошти на утримання дитини.

За додатковою інформацією про сімейний патронат, роль та функції батьків у патронаті, звертайтеся до обласного центру соціальних служб: місто Рівне, вулиця Чорновола, 66, тел. (0362) 620-709, 620-619, або у територіальні громади за місцем проживання.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024