Школи у Сарнах стали гімназіями та ліцеями

11 Січня 2021, 12:19
Засідання Сарненського міськвиконкому 2673
Засідання Сарненського міськвиконкому

Школи у Сарнах стали гімназіями та ліцеями.

Відтепер здійснювати фінансову діяльність згідно з чинним законодавством матимуть змогу 33 загальноосвітні школи, 17 закладів дошкільної освіти, Будинок дітей і молоді та 3 медзаклади Сарненської громади. Про це інформують в пресслужбі Сарненської міської ради.

Принаймні члени виконавчого комітету міськради надали таку можливість, затвердивши їхні Статути. Це рішення на останньому засіданні виконкому схвалили одноголосно.

«Ми зробили черговий, важливий для жителів нашої громади крок на шляху до остаточного завершення реформи децентралізації», – каже Сарненський міський голова Руслан Серпенінов.

Рішеннями виконкому також змінили назви установ і закладів Сарненської міської ради. Зокрема, визначили по-новому їхню приналежність – замість Сарненської районної ради, у власності якої вони були раніше, перевели у власність Сарненської міської ради, а отже – громади.

Змін зазнали й найменування закладів та установ. Так, загальноосвітні школи І-ІІ ступеня стали гімназіями, І-ІІІ ступенів і гімназії – ліцеями, дитячі навчальні заклади – закладами дошкільної освіти.

На засідання виконкому запровадили також фінансову самостійність закладів освіти та ввели секретаря в члени громадської комісії з житлових питань.

Читайте також: Відома відеоблогерка назвала найкращі книги минулого року

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024