Від Сарн і до Білорусі: шляховики розповіли, де найскладніше протистояти снігу

29 Листопада 2020, 20:55
3435

На Рівненщині у суботу, 28 листопада, почав падати перший серйозний сніг. У Службі автодоріг зазначають: ситуація на Поліссі – складніша за іншу частину області. Починаючи з Березнівського району і до кордону з Білоруссю снігопад не припиняється.

Вночі працювало 58 одиниць техніки підрядних та субпідрядних організацій, – розповів Суспільному о 9:30 ранку неділі, 29 листопада, речник Служби автодоріг області Дмитро Леонтіюк.

Основні державні шляхи почищені і оброблені, затримок руху немає, – додає шляховик. Моніторить ситуацію і поліція, і місцева влада. Дещо проблемною ситуація наразі є на Поліссі.

«Тут сніг почався орієнтовно о 5-й вечора суботи і на ранок неділі не припиняється. Впало до 30-ти сантиметрів снігу. В 6-й ранку ми в'їхали в смугу снігопаду в районі села Малушка Березнівського району. Від Сарн і до Білорусі падає сильно, падає багато», – каже Леонтіюк.


Поки що у Службі автодоріг немає повідомлень про зупинку руху в якомусь напрямку, як і інформації про ДТП.


«Зі слів диспетчера, скарг чи нарікань на стан дорожнього покриття від водіїв (перевізників) не надходило. Зриви рейсів, звичайно є, але вони не пов'язані з погодними умовами», – зазначив Суспільному директор автостанції «Чайка» Олександр Рашкевич.

У Службі автодоріг нагадали, що підрядники мають затверджену інструкцію, згідно з якої починають працювати з початком ускладнення погодних умов.

«Наші підрядники працюють за встановленими пріоритетами на основних дорогах Н-25 та М-07, ці дороги першочергово мають бути в належному стані і безпечними. На територіальних дорогах і нижчих по системі пріоритетів ситуація може зберігатись дещо гіршою, принаймні, до закінчення снігопадів», – каже Дмитро Леонтіюк.

На Полісся для координації виїхало керівництво Служби автодоріг.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024