Дубровичанина засудили за смертельні побої

30 Листопада 2020, 13:22
1138

Дубровичанин за смертельні побої отримав 8 років ув’язнення.

Рівненський апеляційний суд залишив без змін вирок місцевого суду від 11 серпня 2020 року, яким 46-річного мешканця Дубровицького району визнали винуватим у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілої.

Трагічний випадок трапився 14 серпня 2019 року в одному із сіл Дубровицького району, де народився та проживав чоловік. Близько 14:00 перебуваючи за місцем свого проживання, у чоловіка виник конфлікт зі своєю співмешканкою. Він умисно ударив кулаками обох рук в різні частини тіла від яких потерпіла померла.

Вироком Дубровицького районного суду від 11 серпня 2020 року кривдника визнали винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, з призначенням покарання – 8 років позбавлення волі.

З вироком суду першої інстанції обвинувачений не погодився та оскаржив його в апеляційному порядку. В апеляційній скарзі просив вирок місцевого суду в частині призначеного покарання змінити та призначити йому більш м’яке покарання.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Рівненського апеляційного суду, вивчивши матеріали кримінального провадження, заслухавши доводи обвинуваченого та його захисника, думку прокурора вирок суду першої інстанції залишила без змін, а апеляційну скаргу обвинуваченого – без задоволення.

Суд врахував, що обвинувачений вчинив тяжкий злочин, внаслідок якого настала смерть потерпілої і сиротами залишилося троє неповнолітніх дітей, особу винного, який характеризується за місцем проживання, як такий, що зловживає алкогольними напоями, його поведінку, оцінку скоєному, думку потерпілої, яка наполягала на суворості покарання, обставину, що обтяжує покарання – вчинення злочину щодо особи, з якою перебуває у сімейних відносинах, і призначив покарання, максимально наближене до мінімальної межі, передбаченої санкцією ч.2 ст.121 КК України.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024