Перша сесія Сарненської райради: прийшли лише 22 депутата

20 Листопада 2020, 09:38
2864

Новообрані депутати Сарненської районної ради зібралися 16 листопада на першу сесію, яку вела голова районної ТВК Тетяна Олійник.

Депутатам вручили тимчасові посвідчення, а от до розгляду питань порядку денного так і не дійшли. Про це інформує Голос України.

Усіх депутатів у Сарненській райраді VIII скликання – 42. Серед них і представники Дубровицького та Рокитнівського районів, які приєднали до Сарненського. Зареєстрували свою присутність на засіданні першої сесії лише 22.

Представництво політичних партій у Сарненській районній раді таке: «Слуга народу» – 8, «Сила і Честь» – 7, «За майбутнє» – 7, «Європейська Солідарність» – 6, ВО «Батьківщина» – 5, ВО «Свобода» – 3, Опозиційна платформа «За життя» – 3, Радикальна партія Олега Ляшка – 3 депутати.

На засідання першої сесії не з’явились депутати від політичних сил «Сила і Честь» та «За майбутнє». А з восьми представників партії «Слуга народу» прийшли двоє.

На сесії обрали тимчасову президію: по одному представнику від кожної присутньої партії. Місію головування одноголосно віддали Ярославу Яковчуку («Європейська Солідарність»). Також затвердили секретаріат. Проте визначитися зі складом лічильної комісії не змогли й оголосили перерву.

«Окремі політичні сили сьогодні демонструють демарш. Причина проста – якісь кадрові інтереси ставляться вище інтересів району», – зазначив під час перерви народний депутат України Сергій Євтушок.

Згодом Ярослав Яковчук повідомив, що частина депутатів покинули сесійну залу, тому в роботі сесії оголосили перерву. Коли продовжать роботу сесії райради, повідомлять додатково.

Тим часом у кулуарах говорили, що ніби фракції з найбільшим представництвом поки що не домовились про розподіл посад, тому й не прийшли на перше пленарне засідання.

Коментарі
21 Листопада 2020, 19:29
Член фракции , которая заняла лищь пятое место при выборах , хочет возглавить районный совет ? Где элементарная логика ?
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024