Забрали мотопомпи та 230 грамів «сонячного каменю»: поблизу Клесова накрили бурштинщиків

19 Листопада 2020, 13:38
2530

Мотопомпи та бурштин вилучили поліцейські на Рівненщині.

Відпрацювання північних районів у протидії незаконному видобутку бурштину-сирцю 18 листопада, провели поліцейські сектору реагування патрульної поліції Сарненського відділу спільно з працівниками оперативного штабу та військовослужбовцями Національної гвардії України. Про це інформує пресслужба поліції Рівненщини.

Так, після опівночі поблизу селища Клесів в урочищі «Янтарне» поліцейські вилучили мотопомпу кустарного виробництва, а в урочищі «Поля» – мотопомпу на базі двигуна від автомобіля «Mercedes-Benz».

Крім того, близько 19:00 поліцейські сектору реагування за оперативною інформацією на автодорозі між селами Ждань та Кухітська Воля Зарічненського району зупинили автомобіль «ВАЗ 2121» під керуванням 29-річного жителя села Кухче.

Під час огляду транспортного засобу поліцейські виявили та вилучили каміння бурштину-сирцю вагою 233 грами. За всіма фактами розпочаті досудові розслідування за частиною 1 статті 240-1 Кримінального кодексу України (незаконне видобування, збут, придбання, передача, пересилання, перевезення, переробка бурштину).

Мотопомпи вилучили та помістили на територію Сарненського відділу поліції, «сонячне» каміння – відправили на експертизу. Рейди у протидії незаконному видобутку бурштину поліцейські проводитимуть і надалі.

Читайте також: Сарненські поліцейські вилучили бурштину вартістю майже 10 тисяч доларів





 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024