Ремонт приймального відділення Сарненської ЦРЛ планують завершити до кінця року

18 Листопада 2020, 15:19
1290

До кінця року Сарненська центральна районна лікарня матиме оновлене приймальне відділення.

Про це інформують на сайті Рівненської ОДА.

Заклад модернізують в рамках президентської програми «Велике будівництво».

Так, на будівельному майданчику фахівці працюють з середини вересня. За цей час демонтували стару будівлю та розпочали зведення нового приміщення біля дитячого терапевтичного корпусу.

«Будівельники вже звели коробку майбутньої добудови, тепер накривають її покрівлею та встановлюють вікна. На черзі – завершення внутрішніх і штукатурних робіт, а також утеплення», – розповідає заступник директора департаменту з питань будівництва та архітектури Рівненської ОДА Василь Мельник.

За його словами, загальна вартість будівельних робіт складає майже 20 млн грн. А завдяки реконструкції площа оновленого приймального відділення збільшиться на третину і становитиме 930 квадратів.

Керівник Сарненської ЦРЛ Василь Іванюк розповідає, що приймальне відділення буде сучасним та комфортним.

«Це актуально, особливо в час пандемії. Тому, як медик, я особливо зацікавлений у побудові нового приймального відділення. Щоб роботи відбувалися якнайшвидше, ми створили комфортні умови для будівельників: подбали про житло для 30-ти людей, виділили кімнати в гуртожитку. То тепер той час, який вони витрачали б на дорогу зранку і ввечері, використовують на будівництві. Темпами будівництва задоволений. Вже зовсім скоро приміщення будуть облаштовувати з середини», – зазначає Василь Іванюк.

Оновлене приймальне відділення матиме усі необхідні блоки та кабінети. Зокрема, тут буде приймально-сортувальна та загально-медична зони, реанімація та діагностичний блок, відділення екстреної медичної допомоги. А також облаштують: оглядові та консультативні, процедурно-перев’язувальну кімнату, приміщення з ліжками тимчасового перебування пацієнтів та лабораторію термінових аналізів.

Важливо, за словами Василя Іванюка, що оновлене приймальне відділення, окрім нового зовнішнього вигляду, матиме й сучасне медичне обладнання. Для лікарні в межах програми придбають, зокрема, комп’ютерний томограф, відео-ендоскоп, реанімаційне та інше необхідне медобладнання.

Читайте також: У Рівному від коронавірусу помер дитячий лікар





Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39