«Захворюваність тільки зростатиме», – головний медик Сарненської лікарні про ситуацію з коронавірусом

29 Жовтня 2020, 22:01
4433

У Сарненській лікарні – 47 пацієнтів з коронавірусом.  

У реанімації перебуває шість хворих, стан здоров‘я в усіх важкий. Всі кисне залежні. Про це 29 жовтня повідомив головний медик Сарненської центральної районної лікарні Василь Іванюк.

За його словами, на неінвазивній ШВЛ двоє пацієнтів. Поступлень не було. Перевели одного пацієнта в Рівненську міську лікарню. З високими температурами троє хворих, іногородніх один. Інфекція, двадцять два ковідовських хворих. Поступлень та виписки не було.

Ротаційно провели переведення з реанімації та в реанімацію двох пацієнтів. Кисне залежних вісім хворих, стан у них важкий. З високими температурами одинадцять хворих «іногородніх» двоє. Обсервація, сімдесят три пневмонії. Поступили шістнадцять хворих, це жителі міста Сарни (9), сіл Стрільськ (3), Чудель, Олексіївка, Немовичі та селища Клесів.

Виписали чотирнадцять пацієнтів. Одного перевели в реанімацію. Ковідних в обсервації дев‘ятнадцять. З високими температурами тридцять три хворих. «Іногородніх» не має.

Отже, у Сарненській лікарні 101 пацієнт, з них 47 з коронавірусом. 

«Масовість людей, яка на сьогодні звертається до сімейних лікарів вона не зменшиться, а буде тільки зростати. Ви запитаєте чому, а я даю відповідь. «Долой» все, давай весілля на 250 чоловік, масові зібрання, ринки по тисячі людей без належних засобів захисту. І пішло-поїхало. Пішов масовий ріст, важкі поступлення, смертність, тривале перебування в стаціонарах, переповненість ліжка. Хто знов винен – медичні працівники. Бо як же то так, вони отримують такі зарплати, зобов‘язані нас забезпечити усім, я ж ковідний. Знову хтось, а не я.. А на сьогодні у «правдивих» пафос дещо не той. Бо є явна біда. І з цією бідою перш за все борються медичні працівники, які жертвують своїм здоров‘ям і життям.  А ви знаєте що при такому стрімкому росту захворюваності буде взагалі стояти питання пріоритетності й черговості надання допомоги хворим. І якщо не буде підтримки суспільства медичних працівників, то повірте, кажу щиро, що не буде кому надавати допомогу. Вибачте за емоції, але все від душі», – резюмував Василь Іванюк.

Читайте також: Сарненщина близька до «червоної» зони карантину

Відійшов у засвіти голова Сарненської районної федерації футболу Микола Клевака

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024