У Сарнах закривають пошту. ВІДЕО

21 Жовтня 2020, 17:10
1468

На окраїні міста Сарни закривають поштове відділення. Там працюють всього два листоноші.

Вони надають послуги понад двом тисячам населення. Тут отримують пенсію та сплачують за комунальні послуги мешканці навколишніх вулиць та села Яринівка та Дуби, – про це інформує Рівне1.

Літні люди збентежені, оскільки якщо Сарни внесуть до червоної зони, то транспортне перевезення скасують і їм доведеться ходити пішки за декілька кілометрів, щоб вчасно сплатити за комунальні послуги. А чимало з них – лежачі. Більше про проблему – далі.

Листоноша Наталія повертається з села Яринівка Сарненського району. Туди завозила пенсію та свіжу пресу. Жінка працює листоношою у відділенні Укрпошти у мікрорайоні Дослідна Станція, що у Сарнах 13 років. Ще місяць – і тут відділення не буде.

Жителі мікрорайону Дослідна Станція обурюються такому рішенню Укрпошти. Здебільшого – це люди старшого віку. Вони кажуть, тут їм зручно отримувати посилки та сплачувати за комунальні послуги.

А ще у відділенні пошти є магазин. Там в період карантину люди, які не мали можливості дістатися до власного транспорту, купували продукти. Люди побоюються, що через пандемію коронавірусу знову відмінять транспортні перевезення. І якщо пошти на Дослідній станції не буде - доведеться пішки йти до найближчого відділення в Ремчицях або в центру Сарн.

Обурені люди збирали підписи з вимогою не закривати пошту. Звернення подавали до керівництва Укрпошти. Там спілкуватися з нами відмовились. Керуючий справами Сарненського міськвиконкому каже, закриття відділення на Дослідній станції неминуче. Причина – нерентабельність. Тож з 1 листопада пошту закриють.

Роботу листоношам збережуть. За послугу з виїздом додому – людям доведеться платити. Габаритні посилки листоношам доведеться возити на двоколісному. Кажуть, звикли працювати і в дощ, і в сніг, а от як буде далі – не знають.

Люди продовжують писати звернення до керівництва Укрпошти. Сподіваються, їх почують.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024