Виборці з Covid-19 голосуватимуть останніми

21 Жовтня 2020, 12:48
633

На місцевих виборах 25 жовтня хворі на коронавірус або з підозрою зможуть проголосувати.

Для цього потрібно звернутися у виборчу дільницю за два дні до виборів. Інформує пресслужба ЦВК.

Якщо ви на самоізоляції через хворобу – голосувати можна вдома. Для цього потрібно написати заяву (у довільній формі), додати медичну довідку від сімейного лікаря чи установи охорони здоров’я. Документи надіслати (передати) до дільничної комісії, де ви голосуєте до 20 години 23 жовтня. Якщо у члена вашої сім’ї позитивний тест і ви на самоізоляції – алгоритм той самий. Заява + медична довідка до ДВК.

Після того виборча дільниця прийматиме рішення щодо внесення цих людей до списку виборців для голосування за місцем перебування. Однак, для зменшення ризику зараження виїзна комісія приїжджатиме до хворих на COVID-19 чи з підозрою в останню чергу.

  • Інфіковані, які перебувають у лікарні, – проголосують у закладі охорони здоров’я.
  • Якщо у вас симптоми застуди, зможете проголосувати на дільниці в окремій кабінці. Бюлетень вкидатимете теж до окремої скриньки.

До слова, за інформацією ЦВК, на дільниці виборцям рекомендують приходити зі своєю ручкою, дотримуватися дистанції, обов’язково носити маски. За нехтування останньої рекомендації загрожує штраф. Усім виборцям проводитимуть температурний скринінг.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024