На борги за комуналку можна взяти «розстрочку»

12 Жовтня 2020, 10:14
1725

Для боржників комунальних послуг діє послуга розстрочки платежів. Щоб її отримати, доведеться укласти договір про реструктуризацію боргу з підприємством, що постачає послугу.

Загальна сума чинних платежів та погашення заборгованості не повинна перевищувати 25% загального доходу усіх членів сім'ї. Для пенсіонерів платежі не повинні перевищувати 20%, повідомляє finance.ua.

Погашення заборгованості реструктуризується на 60 місяців. За потреби строк може бути подовжений до повного погашення боргу. Також після укладання договору з розстрочки є можливість оформити субсидії на комунальні послуги.

Опалення. Розстрочка на опалення дозволить сплатити 50% за центральне опалення у сам опалювальний сезон – з жовтня до квітня, а ще 50% сплатити у міжопалювальний, тобто з травня до вересня.

Для отримання розстрочки необхідно звернутися з письмовою заявою до підприємства, що надає послуги з централізованого опалення, і надати договір на центральне опалення.

Розстрочка надається лише тим, хто не бере участі у державній програмі з надання субсидій.

Електроенергія. Для того, щоб оформити угоду на розстрочку платежів за електроенергію доведеться звернутися до компанії, яка надає послуги. Для укладення договору доведеться сплатити 30% заборгованості.

Водопостачання. Треба укласти договір з реструктуризації боргу у розрахунковому департаменті водоканалу.

Основною умовою реструктуризації з боку водоканалу є дотримання споживачем термінів повернення частин боргу, а також своєчасна та повна сплата нових нарахувань.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024