У Сарнах нагородили юнака, який допоміг розкрити крадіжку

08 Жовтня 2020, 18:00
3980

Посеред вулиці юнак зупинив крадія.

30 вересня 16-річний житель селища Степань побачив односельця, який вів у руках мотоцикл. Парубок упізнав двоколісний, який належав знайомій жінці. Як з’ясувалося, транспортний засіб зловмисник поцупив.

Підліток зателефонував власниці та запитав, чи бува, не зник у неї мотоцикл. 37-річна жителька Степаня підтвердила, що з підсобного приміщення зник її «Мінськ». Потерпіла одразу повідомила до поліції. Не розгубився і 16-річний хлопець: він підійшов до зловмисника та запитав, де той взяв мотоцикл. Такого новий «власник» не очікував, тож кинув двоколісний та втік.

Зловмисником виявився 17-річний місцевий житель. Він уже притягався до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжки з проникненням у приміщення, за що отримав один рік іспитового строку.

Однак, на цьому не зупинився і вчинив черговий злочин. За фактом незаконного заволодіння транспортним засобом слідчі Сарненського відділу поліції розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 289 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення неповнолітньому про підозру.

За такий вчинок керівництво сарненської поліції відзначило Дениса – учня 11-го класу Степанської школи та запросили його з батьками до відділу поліції. Заступник начальника Сарненського відділу поліції Микола Серкебаєв вручив йому подяку:

«Ще юний, однак вже свідомий громадянин, зробив мужній чоловічий вчинок, саме тому ми з гордістю щиро дякуємо йому за відвагу та висловлюємо слова вдячності батькам юнака, які належним чином виховали сина».

Читайте також: Зіткнулися лоб в лоб: троє підлітків постраждали в аварії в Чабелі

1


 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024