Сарненський районний суд виніс вирок місцевому псевдомінеру

01 Жовтня 2020, 11:12
фото з архіву 2385
фото з архіву

Сарненський псевдомінер «підняв на ноги» чи не все місто. 

Нагадаємо, інцидент стався 26 листопада 2019 року. Тоді на спецлінію «102» надійшло анонімне повідомлення про замінування зупинки громадського транспорту в місті Сарни – у мікрорайоні «Дослідна станція».  На місце виклику направилли усі екстрені служби міста. 25 вересня 2020 року Сарненський районний суд під головуванням судді Тетяни Ведяніної  засудив уродженця Сєвєродонецька за псевдомінування. Про це Район.Сарни стало відомо з судових документів.

На момент події рятувальники евакуювали з околиць зупинки людей та персонал з двох магазинів, розташованих поблизу. Вибухотехніки та кінологи поліції обстежили зупинку громадського транспорту та прилеглі об'єкти й територію. Вибухових пристроїв не знайшли, а мінера затримали. Він був напідпитку. Чергування на місці події від ДСНС здійснювали семеро рятувальників на двох спецавтомобілях. 

Під час досудового розслідування 6 грудня 2019 року сторони кримінального провадження уклали угоду про визнання винуватості, між прокурором Сарненської місцевої прокуратури Вадимом Мичкою та обвинуваченим. Згідно з угодою обвинувачений беззаперечно визнав себе винуватим у вчиненні злочину.

Сарненський районний суд угоду затвердив угоду про визнання винуватості та визнав винним чоловіка у вчиненні кримінального правопорушення проти громадської безпеки та призначив узгоджене покарання у виді позбавлення волі на строк 2 роки. Однак, на підставі статті 75 КК України псевдомінера звільнити від відбування призначеного покарання з іспитовим строком на два роки.

Відтак чоловік має періодично з'являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Читайте також: Судитимуть інспектора, який у дубровицького підприємця, вимагав хабаря

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024