Вилучили 800 кілограмів бурштину: у Сарнах провели обшуки

28 Вересня 2020, 13:28
2078

Вилучили 800 кілограмів бурштину на 4 мільйони гривень.

Працівники прокуратури перекрили незаконний канал постачання до Туреччини виробів із сонячного каменю. Про це інформують в пресслужбі Рівненської обласної прокуратури.

27 вересня прокурори провели чотири санкціонованих обшуки. Зокрема, слідчі дії провели у 2 виробничих приміщеннях в міста Сарни, де діяли цехи з обробки незаконно отриманого бурштину-сирцю, а також в одному із закладів громадського харчування в Рівного та вдома в одного з фігурантів справи, який є громадянином іншої держави. 

У ході обшуків виявили та вилучили бурштин-сирець та вироби з нього загальною вагою 800 кілограмів. На «чорному ринку» його орієнтовна вартість – близько 4 мільйонів гривень. Також вилучили 31 одиницю обладнання для обробки бурштину, комп'ютерну техніку, грошові кошти в сумі 2,3 тисячі євро та 17 тисячі гривень чорнову бухгалтерію та первинні документи з ознаками підроблення, які використовувалися для легалізації походження виробів із незаконно видобутого сонячного каменю. За версією слідства двоє іноземців та троє громадян України налагодили канал збуту виробів із бурштину до Туреччини.
Вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно  та призначення відповідних гемологічних експертиз. Слідчі дії тривають.

Читайте також: Рецидивіт з Степаня попався на крадіжці скутера










 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024