«Бурштинова облава»: у Милятинській громаді прокоментували спецоперацію

25 Вересня 2020, 10:29
2392

Голова Миляцької громади, до якої відноситься село Будимля, де 23 вересня СБУ провела спецоперацію з вилучення помп і бурштину, прокоментував ситуацію.

Нагадаємо, спецпризначенці зупинили нелегальний видобуток бурштину на землях державного лісгоспу. Вилучивши обладнання, силовики вивезли його із місця видобутку. В соцмережах одразу ж з'явилось відео, де безпосередньо в самому селі чути постріли та видно, що застосовували піротехнічні засоби, найімовірніше – світлошумові гранати.

Як розповів Суспільному голова громади Федір Хлебович, після того, як силовики пішли – у селі ситуація спокійна. Село знаходиться за 180 кілометрів від Рівного і за 10 кілометрів від білоруського кордону.

«Вони (силовики,- ред.) вийшли з того клондайка, пройшлись селом, пішли на друге село і всі питання. Якщо люди приїхали – вони роблять свою роботу. Вони ж силові структури для збереження спокою і охорони держави, державних інтересів», – каже очільник громади Федір Хлебович.

За словами сільського голови, вилучення знарядь незаконного промислу у них траплялись і раніше, але переважно це відбувалось силами поліції. Операція, подібна останній, у них була вперше.

«Я, по суті, туди не вмішуюсь. Це питання роботи силовиків, ніхто ж до відома нас не ставить, що проводять операцію чи не проводять. Так що хай народ зберігає спокій і не лізе, куди не треба. Це шумові гранати там кидали, ну, може, хто хотів ту помпу відбити чи що. Я набрав старосту, там, слава Богу, спокійно. Кажуть, пройшли селом і пішли на друге – на Великі Озера», – каже голова громади.

«Держава показує, що вона є. Розуміють це люди добре, чого ж не розуміють. Але ж, знаєте, є всякі люди. В основному – розуміють, є співпраця в цьому, я з людьми спілкуюся. Ну обурюються, звісно, що роботи немає. Але нема такого, щоб виступають щось таке чи проти. Все нормально», – каже Федір Хлебович.


 

Читайте також: Виробники бурштинової продукції закликали владу легалізувати мотопомпи

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024