Бурштиновий промисел на Поліссі: місцеві чинили опір правоохоронцям

24 Вересня 2020, 11:32
3767

На Поліссі прокуратура і СБУшники провели спецоперацію у місцях незаконного видобутку бурштину.

Правоохоронці провели заходи по документуванню протиправної діяльності групи осіб з числа жителів Дубровицького та Рокитнівського районів, причетних до незаконного видобутку та збуту бурштину-сирцю. Про це інформують в пресслужбі Рівненської обласної прокуратури.

Зокрема, 23 вересня працівниками Рівненської обласної прокуратури та УСБУ в області проведені невідкладні слідчі дії у місцях здійснення незаконного видобутку бурштину на землях державного лісового фонду поблизу сіл Будимля Дубровицького району та Старе Село Рокитнівського району.

У результаті проведення вказаних заходів на «клондайках» викрили під час незаконного видобутку бурштину-сирцю з використанням мотопомп та іншого спеціального обладнання 15 осіб. У ході огляду місця події виявили та вилучили 10 мотопомп, понад 20 кілограмів «сонячного каменю», а також інші знаряддя, призначені для незаконного промислу.

Місцеві жителі після завершення слідчих дій чинили опір правоохоронцям та перешкоджали вивезенню вилученого обладнання.

За цим фактом наразі вирішується питання про початок досудового розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 342 КК України.

1

2

1

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024