«Соціальна громада»: де на Сарнещині можна швидше отримати соціальні послуги

24 Вересня 2020, 16:36
910

Новий проєкт дозволяє мешканцям найвіддаленіших сіл оформити соціальну допомогу за місцем проживання та зекономити час.

До нього вже приєдналися 10 ОТГ області. Повідомляє Рівненська облдержадміністрація.

«Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада» – це сервер, який об’єднує у єдиному інформаційному середовищі документи від ЦНАП чи різних соцпідрозділів районних адміністрацій. Для цього створюють фронт-офіси із прийому документів в ОТГ. Зокрема на Сарненщині такі центри працюють в Клесівській та Немовицькій територіальній громаді.

«Проєкт дозволяє мешканцям найвіддаленіших сіл отримати адміністративні послуги соціального характеру за місцем проживання та зекономити час, зусилля та кошти на дорогу. Нагадаю, що з 1 січня 2021 року адміністративні послуги надаватимуть лише в ОТГ. Тому громади повинні якомога швидше приєднатися до проєкту та навчитися користуватися програмним комплексом «Соціальна громада», – наголосила перша заступниця директора департаменту розвитку адміністративних послуг, соціальної, молодіжної політики та спорту Рівненської ОДА Анна Закусілова.

Новий інструмент зможуть використовувати 21 ОТГ. Їх вже забезпечили для цього комп’ютерною технікою. Ще 19 громад мають отримати таке обладнання до кінця року.

Читайте такожУ Мінохорони здоров'я оновили стандарти госпіталізації хворих на коронавірус


 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024