«Сміючись, додав швидкості»: п'яний депутат сільради на Дубровиччині збив дівчат, одна з них померла. ВІДЕО

21 Вересня 2020, 22:20
Скрін з відео 3567
Скрін з відео

Вміст алкоголю в крові водія у 10 разів перевищував норму.

П'яний депутат сільради збив дівчат, які їхали на мотоциклі у селі на Рівненщині. 20-річна кермувальниця двоколісного загинула на місці, її 15-річна подружка у лікарні із численними травмами. Школярка розповіла ТСН, що водій, з яким вони зіткнулися, виїхав їм на зустріч і не лише не гальмував, а навпаки – сміючись, додав швидкості. Після смертельної аварії у селі ледь не вчинили самосуду.

Крики, обурення, звинувачення та відчай. Жителі села зійшлися на місце смертельної аварії. Вони й зняли відео одразу після ДТП: посеред дороги стоїть автівка, поруч потрощений мотоцикл.

Пані Меланія каже, що її доньці Валі було 20 років. Саме вона була за кермом мотоцикла. Позаду сиділа 15-річна Наталя. Травмована школярка розповідає: їхали, тримаючись узбіччя, як раптом їм на зустріч виїхав позашляховик.

«Він виїжджає на зустрічну - нашу смугу, сміється і добавляє швидкість, ми вивертаєм в іншу сторону і на гальмах, а він назад нам виїжджає, навіть не гальмує і на нас», –розповідає постраждала Наталя Шматюк.

Це підтверджують і очевидці трагедії. ТСН вдалося телефоном поспілкуватися з одним з них. Чоловік каже: їхав метрів за тридцять позаду позашляховика і все бачив детально.

«Побачили, що він на зустрічну їм вискочив. Вони злякалися і хотіли оминути. Зачепив він їх на їхній стороні», - говорить очевидець Анатолій.

За кермом автівки був 59-річний житель сусіднього села. Потерпіла дівчина розповідає: поводився дивно.

«Він такий був п'яний, від нього так алкоголем несло, він навіть йти не міг», – розповідає Наталя Шматюк. Каже, що вийшовши з авто, чоловік кинувся до неї і почав трусити. Відтягнула його пані Наталя. Жінка першою прибігла на допомогу, бо почула удар і крики.

Люди викликали поліцію і швидку. Медики констатували смерть Валі, а Наталю з численними травмами госпіталізували.

«Струс головного мозку, забій грудної клітки, забій поперекової ділянки та контузія правої нирки», – розповідає про стан Наталі завідувач хірургічного відділення Дубровицької райлікарні Леонід Чернюк.

Тепер обурені місіцеві хвилюються, аби винуватець аварії не уникнув відповідальності.

«Він – селищний депутат нашої громади, бізнесмен. Один син – депутат райради, інший – поліціянт», – зауважує дядько загиблої Павло Василевич.

«Він постійно їздить п'яний, постійно. Просто людина багата і думає, що буде непокарана», – зазначає Ніна Шматюк, матір постраждалої.

Поліція запевняє: зв'язки кермувальника значення не мають, розслідування буде об'єктивним.

«З ним були проведені всі слідчі дії, які на той час вимагало законодавство. Те, що він депутат, лише впливає на те, що підозру йому оголошуватиме прокурор області», –розповів заступник керівника Нацполіції Рівненщини 

Нині провадження скероване з району в обласне слідче управління. Попереду ще низка експертиз. Та освідування вже показало - вміст алкоголю в крові водія позашляховика у 10 разів перевищував норму.

Читайте також: Смертельна аварія на Рокитнівщині: загинув неповнолітній

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024