У Рокитнівському районі діти «тісняться» у школах

21 Вересня 2020, 12:02
2555

Рокитнівський район б'є рекорди в Україні за народжуваністю. Діти підростають, потребують дитсадків і шкіл.

У цьому районі на 1 вересня зареєстрували 9856 учнів, які навчаються у 31 школі. Голова Рокитнівської районної ради Анатолій Кінчур розповідає, що у селі Карпилівка до школи ходить утричі більше дітей, ніж вона може прийняти. Подібна ситуація й у селі Березове. Тож з районного бюджету виділити кошти на виготовлення проєктно-кошторисної документації на добудову шкіл у селах Хміль, Біловіж, Карпилівка, а також 100 тисяч гривень на ескізний проєкт школи у селі Березове.

Великі проблеми з учнівськими місцями й у навчальному закладі сусіднього до райцентру однойменному селі Рокитне. Заклад має статус аграрного ліцею. Через тісноту частина сільських дітей змушена щодня ходити у третю школу райцентру. Сюди також довозять на навчання дітей ще й із сіл Старики та Лісове. А в сусідній до третьої школи Рокитнівській гімназії теж багато дітей у класах. Тому всі життєві аргументи на користь того, щоб або побудувати нову школу, або добудувати корпуси аграрного ліцею, щоб повернути дітей на навчання у рідне село, чого прагнуть і їхні батьки.

За кошти районного бюджету, понад мільйон гривень, та Рокитнівської сільської ради (100 тисяч гривень) скоригували проєктно-кошторисну документацію. Виділили з районного бюджету 5 мільйонів гривень на початок будівництва першої черги закладу. Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль підписав розпорядження про початок будівництва. А район перераховуватиме свою частку коштів на об'єкт. Згідно з проєктом вартість зведення об'єкта – майже 150 мільйонів гривень.

Анатолій Кінчур розповів, що у більшості шкіл району за державного фінансування облаштовані внутрішні вбиральні. По школах зробили капітальні ремонти спортзалів, перекриття дахів (у деяких ще тривають роботи) за перехідну освітянську субвенцію та кошти районного і місцевих бюджетів. Цього навчального року опорна школа № 3 райцентру отримала новий шкільний автобус. Його придбали на умовах співфінансування: 90 відсотків з державного, 10 відсотків вартості – з районного бюджету.

Читайте також: У Сарнах безкоштовно перевірятимуть слух

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024