Домогосподарства можуть обирати, у кого купувати газ, за якою ціною та за яких умов

17 Вересня 2020, 15:49
609

Цієї зими суми у платіжках за газ можуть зрости. Але є можливість зафіксувати тариф на рік вперед.

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв у інтерв'ю Яніні Соколовій каже, що завдяки відміні регулювання, Нафтогаз та інші газові компанії почали пропонувати річні продукти. Щоб зафіксувати ціну, потрібно обрати газового постачальника і тариф, який дозволяє це робити.

«Наприклад, Нафтогаз пропонує зараз таку послугу, і кожен може перейти на НАК як на постачальника, підписати контракт і платити за постачання газу в кінці кожного місяця за однією і тією ж ціною рівними частинами. В інших газопостачальних компаній теж є такі продукти», – цитує Коболєва OBOZREVATEL.

У Нафтогазу у тарифі «Річний» кубометр газу коштує 5,24 гривні. Якщо у квартирі немає лічильника і домогосподарство платить за середньою нормою споживання, то суми в платіжках будуть такими:

- Тільки газова плита – 51,35 гривні за одну людину на місяць (616 гривні на рік) за нормативом 9,8 кубометра на людину в місяць

- Тільки газова плита, але немає гарячої води – 95,89 за одну людину на місяць (1150,70 гривні за рік) за нормативом 18,3 кубометра на людину в місяць

- Є газова плита і газова колонка – 123,66 гривні за одну людину (1483,96 гривні в рік) за нормативом 23,6 кубометра на людину в місяць.

Він пояснив, що тепер домогосподарства можуть обирати, у кого купувати газ, за якою ціною та за яких умов.

«Тепер ціна газу визначається ринком, на ринок зайшло вже багато компаній. Вони всі конкурують за кінцевого споживача – українське домогосподарство. З точки зору споживача, ця свобода вибору є головною перевагою будь-якого ринку», – сказав Коболєв.

Читайте також: У багатоповерхівці в Рівному замість газу трубами потекла вода

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024