«Повір у себе»: у Сарнах спортивно-реабілітаційний комплекс працює на повну

12 Вересня 2020, 11:47
2021

У Сарнах докладають чимало зусиль, щоб надати можливість людям з інвалідністю займатись фізичними вправами, соціалізуватись, безпечно та доступно, брати участь в ігровому процесі.

Спорт формує характер через особисті звершення і перемоги. У ФСК «Повір у себе» займаються люди, які мають багато спортивних досягнень. Серед них – чемпіони світу, переможці міжнародних змагань, Заслужений майстер спорту, майстри спорту, кандидати у майстри, чемпіони та призери Всеукраїнських змагань. Про це інформують на сайті Сарненської міської ради.

У 2018 році згідно з Програмою соціально-економічного та культурного розвитку розпочали роботи з капітального ремонту ФСК «Повір у себе». І вже з грудня 2019 року спортсмени, вихованці клубу займаються у новому спортивно-реабілітаційному комплексі. Там розташовані зали для спортивних ігор, тренажерні зали, зала настільного тенісу, більярду, зала єдиноборств, зала оздоровчої гімнастики, санвузли - доступні для людей з особливими потребами. Для безперешкодного доступу у будівлю облаштовано пандус.

Приміщення клубу капітально відремонтовано та обладнано за кошти міського бюджету.

На подвір'ї закладу - особливий спортивно-ігровий майданчик, що знаходиться у відокремленій зручній зоні біля реконструйованого приміщення ФСК «Повір у себе». Його встановили, щоб надати можливість людям з інвалідністю займатись фізичними вправами, а дітям з особливими потребами (діти дошкільного, шкільного віку з порушенням опорно-рухового апарату, ДЦП, іншими фізичними та психічними проблемами) соціалізуватись, безпечно та доступно, брати участь у ігровому процесі поряд із здоровими дітьми. Там функціонують дитячі гойдалки, спортивні вуличні тренажери, якими можуть користуватися, як діти, так і особи з обмеженими можливостями, які використовують інвалідні візки.

У ФСК «Повір у себе» панують комфорт і затишок, а фахівці закладу організовують спортивні змагання та розвиваючі вправи для своїх вихованців на новому, якіснішому методичному рівні.

Читайте також: У Сарнах відкрили спортивний комплекс «Сарни Арена»







 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024