Експеримент від Кабміну: реєструвати нові авто дозволять в автосалоні

08 Вересня 2020, 16:43
Все необхідне обладнання обійдеться автосалону до 200 тисяч гривень 472
Все необхідне обладнання обійдеться автосалону до 200 тисяч гривень

Нове авто або інший транспортний засіб можна буде зареєструвати в автосалоні. Такий експериментальний проєкт пропонують у Кабміні.

Для цього імпортери й дилери повинні бути зареєстровані в Головному сервісному центрі МВС як суб'єкти господарювання та підписати з МВС договір про співпрацю. Дилерські центри мають відправити заявки в МВС з відповідними документами, пише Auto Consulting.

Автосалони, заявки яких схвалять і які укладуть договір, отримають право готувати необхідні документи для реєстрації авто за формою МВС. А також - самі ідентифікувати особу покупців транспортних засобів та їх повноважних представників.

В автосалоні покупець нового автомобіля зможе отримати реєстраційний держномер і техпаспорт.

Для надання послуги необхідна станція з доступом в інтернет вартістю майже 10 тисяч гривень. А також пристрій для друку реєстраційних документів, вартістю 140 тисяч гривень і багатофункціональний пристрій для друку за 6 тисяч гривень. Все обладнання коштуватиме автосалону до 200 тисяч гривень. Потрібно ще найняти додаткових працівників.

Найімовірніше, таку послугу зможуть надавати тільки мережеві автосалони великих імпортерів і дилерів. За оцінками МВС таких у країні – майже 400.

Читайте також: Гривня втрачає позиції: вартість валюти в обмінниках Сарн

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024