У Старому Селі відкрили пекарню за два мільйони гривень

04 Вересня 2020, 17:25
3443

Старе Село, що в Рокитнівському районі, розташовується за 72 кілометри від райцентру Рокитне, неподалік кордону з Білоруссю.

Але побутові умови в оселях тут не гірші, ніж у місті, у магазинах все є, аби гроші. А ось 4 вересня тут відбулось офіційне відкриття пекарні комунального закладу «Благоустрій» Старосільської сільської ради. Про це інформує Голос України.

«Тепер мешканці сіл нашої ОТГ матимуть свій свіжий хліб, попит на який є. Адже майже дев'яносто відсотків сімей у нас багатодітні. Перші пробні партії чорного і білого хліба розійшлися на «ура!», – розповідає голова Старосільської ОТГ Михайло Кузьмич. – Його ми продаємо в магазині при пекарні без жодних торговельних накруток, тому він дешевший, ніж в інших торговельних точках сіл. Згодом пектимуть також батони й булочки».

«У пекарні та магазині при ній працевлаштовано дванадцять місцевих мешканців», – продовжує Михайло Кузьмич. – Для пекарні придбали автомобіль «Рено-майстер» за власні кошти. Загалом з місцевого бюджету на реалізацію проєкту пішло 2 мільйони гривень. Але ми не жалкуємо, бо розуміємо, що це потрібний проєкт. Адже не завжди здалеку завозилися у села свіжі хлібобулочні вироби, а тепер люди смакують усім свіжим.

Загалом Старосільська ОТГ у цьому статусі багато зробила з благоустрою сіл, бюджетних закладів. Та й голова ОТГ Михайло Кузьмич, як-то кажуть, на своєму місці – вболіває і сумлінно трудиться на благо громади. Свідчення цього – бюджет ОТГ у цьому складному році, в період карантину, перевиконується з місяця в місяць.

Читайте також: З 1 жовтня в Україні вилучають з обігу монети 25 копійок

1


 


 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024