Міст на Сарненщині стоїть недобудованим, а винним зробили інженера з контролю

10 Серпня 2020, 18:04
875

На Рівненщині звинуватили у службовій недбалості інженера з контролю підприємства замовника робіт на дорогах, а саме Служби автомобільних доріг Рівненщини. 

У четвер, 6 серпня, працівники Нацполіції повідомили про підозру службовцю Служби автомобільних доріг у Рівненській області. Про це інформує Район.Рівне.

Саме це підприємство є замовником будівництва мосту в Ремчицях Сарненського району. У поліції повідомили, що внаслідок службової недбалості та несумлінного виконання своїх обов’язків підозрюваний завдав державному бюджету збитків на 1,9 мільйона гривень.

Фахівцеві Служби автомобільних доріг Рівненщини інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як підкреслив речник Служби автомобільних доріг Рівненщини Дмитро Леонтіюк у коментарі Район.Рівне, увесь комплекс досудового розслідування провели за добу.

«6 серпня силові структури повідомили про підозру в службовій недбалості працівнику нашої служби автомобільних доріг. Мова не йде про розкрадання бюджетних коштів, а про неналежну перевірку документів, обсягів виконання робіт підрядником. Насправді ж у нас, як у замовника, Служби автомобільних доріг Рівненщини, є чимало питань до підрядника, адже це він у рамках договору не виконав взятих на себе зобов’язань. Міст в Ремчицях на Сарненщині - об’єкт дуже проблемний. Перший підрядник, якого ми найняли, взяв аванс та роботи так і не розпочав, десь подівся», – зазначив Дмитро Леонтіюк. 

Тепер служба шукатиме іншого підрядника. Попередній роботу розпочав, працював, певний обсяг робіт виконав і на якомусь етапі зупинився. Пояснив зупинку виконання робіт виникненням потреби у проведенні додаткових робіт. А вартість цих додаткових робіт удвічі перевищує ту, яка обумовлена договором. За договором вартість 1,9 мільйона гривень, а на додаткові довелося б витратити ще 4 мільйони.

«Ми попросили його спершу виконати ту роботу, яка передбачена договором, а тоді вже вести мову про необхідність додаткових робіт. Ми зупинили фінансування, оскільки підрядник не виконав свого зобов’язання в рамках договору. Міст же залишився недобудованим. Таке недбальство на дорозі неприпустиме. Тож у липні ми замовили незалежний аудит. Йдеться про будівельну експертизу. Перевірять все, що в цьому випадку можна і треба перевірити. Ми хочемо встановити об’єктивну причину зупинки робіт і притягнути винних до відповідальності. Наш працівник - інженер з відділу якості авто технічного контролю, якого вирішили зробити винним і надалі працює на підприємстві. Служба автомобільних доріг готова співпрацювати зі слідством»– резюмував речник обласної Служби автомобільних доріг. 

Тяганина між замовником і підрядником триває з червня місяця. Дмитро Леонтіюк повідомив, що після завершення незалежного аудиту Служба автомобільних доріг Рівненщини звернеться до правоохоронних органів дати відповідну оцінку діям підрядника.

 Людмила МАРЧУК

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024