На Сарненщини створять нові центри надання адміністративних послуг

06 Серпня 2020, 15:01
1683

Відбулася відеонарада з питань реформування системи надання адміністративних послуг на місцевому рівні.

4 серпня перший заступник голови Сарненської райдержадміністрації Людмила Мариніна спільно з начальником відділу з обслуговування Центру надання адміністративних послуг Сарненської райдержадміністрації Інною Калюховою взяли участь у відеонараді з питань реформування системи надання адміністративних послуг на місцевому рівні.

Організатором відеонаради – Рівненською обласною державною адміністрацією залучили експерта Програми «U-LEAD з Європою» Романа Матвійчука. В ході наради проаналізували та оцінили стан Центрів надання адміністративних послуг (далі – ЦНАП) райдержадміністрацій області, розглянули питання оптимізації мережі та функціонування ЦНАПів та удосконалення доступу до адміністративних послуг, які надаються в електронній формі.

Децентралізація влади в Україні передбачає не просто передачу повноважень для надання послуг, не лише фінансових ресурсів, а забезпечення якісними адміністративними послугами, адже реформується місцеве самоврядування. Центри надання адміністративних послуг в об’єднаних територіальних громадах дадуть змогу покращити та спростити доступ громадян до таких послуг, зробити отримання таких послуг більш зручним для споживачів, що є необхідною передумовою створення сервісної держави.

Об’єднані громади Сарненщини активно працюють у напрямі створення центрів надання адміністративних послуг.

Читайте також: 
 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024