Затримали розбійників, які побили та зв'язали сарненця

08 Липня 2020, 14:05
2089

Поліцейські Рівненщині затримали озброєну групу за напад на помешкання сарненця.

Нагадаємо, побитого сарненчанина на порозі власного будинку виявили сусіди, у важкому стані він був госпіталізований. За кілька днів оперативники управління стратегічних розслідувань, слідчі Сарненського відділу поліції спільно з прокуратурою встановили нападників та провели заходи для їх затримання. Про це інформують в пресслужбі поліції Рівненщини.

Наприкінці червня потерпілого, зв’язаного та побитого, на порозі власного будинку виявили сусіди та викликали поліцію. У непритомному та важкому стані його каретою швидкої доставили до лікарні, де він наразі й перебуває. За кілька днів оперативникам управління стратегічних розслідувань в Рівненській області, слідчим Сарненського відділу поліції спільно з прокуратурою області вдалося встановити всіх учасників розбійного нападу. Всі вони входили до складу групи, яка «спеціалізувалася» на скоєнні подібних злочинів із застосуванням зброї. Організував діяльність злочинного угруповання 46-річний мешканець Рівненщини.

7 липня, правоохоронці за силової підтримки спецпідрозділу КОРД затримали організатора та двох учасників злочинного угруповання. Одночасно із затримання розпочали проведення 10 санкціонованих обшуків на території Рівного та області. Серед вилучених речей – майно, якими заволоділи зловмисники під час розбійного нападу.

Зловмисники затримані, їм повідомили про підозру за ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Найближчим часом підозрюваним оберуть запобіжні заходи.

Проводяться заходи з встановлення осіб, які також можуть бути причетні до злочинної діяльності групи.

Крім того, встановлюється походження вибухових пристроїв та речовин, які вилучили з помешкання потерпілого гранати Ф-1, тротилову шашку Т-400 грам та електронний детонуючий пристрій.

За скоєння розбою, вчинений організованою групою та поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень передбачена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Читайте також: Закопали на полі кукурудзи: поблизу Рівного знайшли тіло вбитого співвласника кооперативу





 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024