Сутички та стрілянина, або як у Березному зустріли нардепів Киву і Литвиненка

23 Червня 2020, 19:13
2056 Джерело: Фото vse.rv.ua

Поліцейські затримали 15 осіб, причетних до хуліганських дій у Березному.

Після першочергової перевірки їх діям буде надана правова оцінка. Мітинг за участю орієнтовно 130 осіб відбувся 23 червня, близько 14 години на площі Незалежності районного центру. Про це інформують в пресслужбі поліції Рівненщини.

У Березному відбулося відкриття офісу громадської організації «Патріоти за життя» за участю народного депутата Іллі Киви. 

Крім того, у громадській приймальній на вулиці Київській здійснював прийом громадян іще один депутат Верховної ради Сергій Литвиненко (округ №156 – місто Сарни, Сарненський, Костопільський, Березнівський райони). Під час заходів працівники поліції забезпечували охорону публічної безпеки та порядку.

Близько 16:00 під час його від’їзду учасники акції почали наздоганяти депутата. В цей час прихильники нардепа стали на його захист. Між опонентами виникла сутичка, під час якої хтось кинув у натовп піротехнічний виріб. Коли начальник управління патрульної поліції Рівненщини Сергій Мерчук намагався відбити його ногою, щоб не постраждали інші громадяни, піротехнічний виріб вибухнув. У результаті цього головний патрульний поліцейський отримав тілесні ушкодження. Нині він направлений до лікарні Рівного.

Аби втихомирити учасників конфлікту, працівники поліції застосовували спецпристрій. В результаті кількох попереджувальних пострілів ніхто не постраждав.

Працівники поліції затримали 15 найбільш агресивних учасників та вилучили п’ять транспортних засобів. Їх доставили до місцевого відділення поліції для встановлення анкетних даних та надання пояснень.

За цим фактом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

Також відкрили кримінальне провадження за фактом нанесення тілесних ушкоджень працівникові правоохоронного органу за частиною 2 статті 345 Кримінального кодексу України.

Фото з сайту ВСЕ.




Відео моменту вибуху оприлюднив у мережі Ігор Сухий.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024