Футболіст із Сарненщини відзначився на останніх секундах матчу «Олександрія» – Десна»

16 Червня 2020, 10:56
Андрій Тотовицький уродженець села Кричильськ Сарненського району 1186
Андрій Тотовицький уродженець села Кричильськ Сарненського району

Півзахисник донецького «Шахтаря», який на правах оренди виступає за «Десну», уродженець Кричильська Андрій Тотовицький поставив масну крапку у матчі проти «Олександрії».

«Олександрія» і «Десна», 4 та 5 команда чемпіонату України на початку матчу, зустрічалися в неділю, 14 червня. Це була вже третя зустріч Десни з Олександрією в поточному сезоні Прем'єр-ліги. Підопічні Рябоконя вважаються незручним суперником для чинних бронзових призерів, позаяк чернігівці виграли дві попередні гри із загальним рахунком 5:0, – пише «Футбол 24».

Поєдинок розпочався в хорошому темпі, проте доволі сумбурно – багато біганини, але мало конструктиву. На 5-й хвилині Калітвінцев завдав першого удару, але м'яч не дійшов до Паньківа після вдалого блоку захисників. Господарі відповіли слабеньким ударом Ковальця. Десна заграла активніше – серія кутових завершилася неточною спробою Імерекова. Після цього гра дещо заспокоїлася, лише на 20-й хвилині ситуацію знову пожвавив Ковалець. Після його удару м'яч, імовірно, влучив у руку Імерекову, але Євген Арановський не скористався відеоповтором – лише кутовий.

Калітвінцев класно приклався лівою з-за меж штрафного – Паньків у ефектному стрибку витягнув м'яч з ближньої дев'ятки! Найнебезпечніший момент у матчі наразі. Втім, вже в наступній атаці Десна відкрила рахунок. На 29-й хвилині Олександр Філіппов зробив все сам. Найкращий бомбардир Десни протягнув м'яч з центра поля у штрафний, зібрав навколо себе кількох суперників та обвідним ударом лівою вразив дальній верхній кут. 14-й гол 27-річного форварда у поточному чемпіонаті.

Олександрія пішла відігруватися і могла це зробити одразу ж. Гордієнко з носка пробив з кількох метрів – ефектний сейв Паста! Тільки кутовий. Десна провела ще одну хорошу атаку – Конопля розігнався і віддав на Будківського, який забарився з ударом та втратив м'яч. На останніх хвилинах тайму гості створили ще один шанс. Будківський виграв боротьбу, Філіппов віддав на Єгора Картушова, той пробив з меж штрафного – Паньків!

Але вже за хвилину був безсилий і голкіпер збірної України. Калітвінцев подав штрафний, а м'яч, нікого не зачепивши, влучив у стійку та опинився в сітці. 0:2 – провальний перший тайм від команди Шарана, яка мало що показала в атаці. Десна, окрім двох голів, мала ще шанси, але вдало діяв Юрій Паньків.

Другий тайм розпочався ідеально для Олександрії. Василь Грицук, який щойно вийшов на заміну, прострілив справа у штрафний, а Максим Третьяков у дотик влучив у дальній кут. Йшла 28-ма секунда. Пропущений гол не знітив Десну – спочатку гості претендували на пенальті після ймовірної гри рукою Гречишкіна, а згодом Паньків видав черговий сейв після удару Калітвінцева з гострого кута. Втім, підопічні Рябоконя забили втретє. Навіс Юхима Коноплі потужним ударом головою замкнув Андрій Гітченко, який свого часу грав за Олександрією. Шансів у Паньківа було вкрай мало – 1:3.

На 60-й хвилині справи Олександрії стали ще гіршими. Владислав Бабогло за фол у чужому штрафному отримав другу жовту картку від Євгена Арановського. У верховій боротьбі центрбек вдарив Гітченка та залишив команду вдесятьох. Другий матч поспіль Олександрія завершує не в повному складі.

Господарі могли ще й отримати пенальті у власні ворота. Арановський вислухав підказку VAR, але вирішив не добивати команду Шарана, обмежившись кутовим. Але за кілька хвилин арбітр все ж призначив 11-метровий після перегляду відеоповтору. Пенальті, схоже, справедливий, адже Бухал відверто скосив Будківського. Юрій Паньків є знаним майстром з відбивання 11-метрових, але Філіппов не залишив йому жодного шансу. 1:4. Фактично, це був вирок – Володимир Шаран змирився з поразкою і розчаровано сів на лаву. У другому поєдинку поспіль його команда отримує серйозний удар.

На останніх секундах Андрій Тотовицький, який вийшов на заміну, поставив масну крапку – 1:5. Десна залишається злим генієм для Олександрії – третя перемога підопічних Рябоконя в сезоні над своїм опонентом.

Чернігівці набрали 49 очок та зрівнялися із Зорею. Саме команда Рябоконя вийшла на 3 місце, адже має перевагу над луганцями в очних зустрічах. В Олександрії залишилося 43 бали – це п'ята позиція та шестиочкове відставання від третього місця.

Наступний матч Десна проведе вдома із Зорею – лобовий матч за 3 місце. Олександрія поїде в гості до Шахтаря, який може гарантувати собі чемпіонський титул.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024