На дорогах України оновлюють інформаційні знаки: що змінилося

10 Червня 2020, 13:03
1546

«Укравтодор» впроваджує запуск нової навігації на дорогах України. Серед іншого, проєкт передбачає встановлення нових дорожніх знаків.

На думку голови агентства Олександра Кубрака, це допоможе водіям краще орієнтуватися в місцевості і краще планувати маршрути.

«Я досить довго працював у ІТ-галузі. Там, як і всюди – головне це hardware, у випадку Укравтодору – це саме дорожнє покриття. Однак «залізо» не буде працювати на 100%, якщо у вас не дружнє для користувача software – на дорогах цю роль виконує дорожня навігація. Мені важко уявити щоб зараз, після того як будуть оновлені тисячі кілометрів доріг, на них будуть встановлені знаки старого зразку. Якісне дорожнє покриття та сучасна навігація – по-справжньому європейські дороги в Україні», – написав Кубрак у Facebook.

На його думку, люди часто забуваєють, навіщо взагалі потрібні дорожні знаки. Між тим, ця інформація необхідна для планування маршрутів, попередження про можливі дорожні ускладнення та заборонені дії. Від якості та функціональності дорожних знаків залежить безпека учасників дорожнього руху.

Очільник Укравтодору обіцяє зробити орієнтування в подорожах максимально комфортним і доступним.

«Плануємо активно співпрацювати із Національна поліція України та запровадити нову навігацію на маршруті Київ – Дніпро (Н-31), Сєвєродонецьк – КПП Станиця – Луганська, Київ – Знам'янка (Н-01) та багатьох інших маршрутах. Коли матимемо дослідне підтвердження ефективності нової системи навігації – поступово оновимо усю дорожню мережу», – пообіцяв чиновник.

Перші експериментальні оновлені дорожні знаки вже встановили на Львіщині.







 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024