Як сарненці хочуть покращити благоустрій міста: сім ініціатив

28 Травня 2020, 14:49
1922

Триває голосування за проєкти сарненців у рамках Громадського бюджету.

До участі затвердили сім ініціатив. Район.Сарни пропонує ознайомитися та підтримати найкращу. Зауважимо, голосування триватиме до 10 червня. 

Громадський бюджет надає можливість жителям брати участь в розподілі коштів місцевого бюджету через створення проєктів для покращення міста та голосування за них. Цьогоріч Сарненська міська рада виділила на їх втілення 600 тисяч гривень.

Проєкт №1. Сучасний ігровий дитячий майданчик

Дитячий майданчик планують розмістити на територія багатоповерхового будинку №3 по вулиці Ярослава Мудрого. Пропонують облаштувати місце для дитячих розваг і розвитку дітей від двох до 7 років. Майданчик міститиме зимову гірку та шестимісну карусель. 

Проєкт №2. Інноваційна система вентиляції повітря в дитсадку

Авторка ініціативи Алла Канська переконана, що свіже повітря в дитячих садочках – це не розкіш, а життєва необхідність. Тому для створення належних умов освітнього процесу в дитсадку пропонує встановити інноваційну систему вентиляції повітря – припливно-витяжний рекуператор.

Проєкт №3. Благоустрій і озеленення прибудинкової території

Пропонують зробити зону відпочинку у дворі будинку ОСББ «Окраса Случа» на вулиці Набережній. Проєкт включає: створення паркової зони для відпочинку, встановлення сучасних лавок зі спинками і смітників, укладання тротуарної плитки, бордюрів, придбання саджанців для озеленення, формування клумб, створення парковки для автомобілів і ліхтарне освітлення.

Проєкт №4. Спортивно-ігровий майданчик

Встановлення безпечного дитячого майданчика для дозвілля на вулиці Військовій (буд. 11 та буд. 13). Проєкт розрахований на дітей різного віку та батьків.

Проєкт №5. Облаштування багатофункціонального майданчика для гри в настільний теніс

На території ВПУ № 22 хочуть облаштувати багатофункціональний спортивний майданчик для настільного тенісу, а в майбутньому – бадмінтону. Майданчик обладнають двома тенісними столами та сіткою для гри у бадмінтон. Для попередження травматизму покриття майданчика буде на гумовій основі. Також по периметру хочуть облаштувати зелену зону та встановити лавочки для відпочинку.

Проєкт №6. Облаштування тротуару та прилеглої території

Поблизу Вищого професійного училища № 22 планують облаштувати тротуар, який укладуть бруківкою. По обидві сторони від тротуару висадять дерева, які утворять надалі алею, а також поздовж тротуару зроблять освітлення.

Проєкт №7. Встановлення пам’ятного знаку

Для збереження історичної спадщини міста, а саме мікрорайону Доротичі, планують облаштувати тротуар навпроти церкви на вулиці Свято-Троїцькій. Тротуат планують укласти бруківкою. А по обидві сторони висадити зелені насадження та облаштувати клумби. По центру буде встановлений монумент.

Проголосувати за один з обраних вами проєктів можна тут

Читайте також: Сімейні лікарі Чудель отримали новий автомобіль

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024