Депутата Сарненської райради викрили на розкраданні бюджетних коштів

20 Травня 2020, 13:51
2090

Служба безпеки України викрила депутата районної ради на розкраданні мільйонів бюджетних коштів під час ремонту доріг державного значення на Рівненщині.

Оперативники спецслужби встановили, що депутат Сарненської районної ради є власником будівельної компанії. Менеджмент його бізнес-структури у 2017 році уклав угоду зі Службою автомобільних доріг Рівненщини на здійснення поточного ремонту доріг регіону.

Вартість проєкту, який фінансувався кошти держбюджету, становила майже 29 мільйонів гривень. Співробітники СБУ задокументували, що депутат спільно з керівником власної будівельної компанії під час виконання ремонтних робіт завищили їх вартість. Підрядники, зокрема, підробляли та вносили неправдиві дані в акти транспортних послуг, товарно-транспортні накладні щодо кількості перевезеної продукції.

У такий спосіб спільники привласнили майже 10% бюджетних коштів, виділених на проєкт. За висновками будівельно-технічних експертиз, через їхні протиправні дії бюджету завдали збитки на 2,7 мільйона гривень.

Правоохоронці провели 13 обшуків за місцем роботи і проживання фігурантів провадження та вилучили понад 800 тисяч гривень, комп’ютерну техніку, документи, носії інформації із доказами протиправної діяльності.

Суд наклав арешт на власне і комерційне майно та автотранспорт зловмисників.

Депутату Сарненської районної ради та його спільнику в межах кримінального провадження оголосили про підозру за ч. 5 ст. 191 (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах), ч. 2 ст. 209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом у великих розмірах) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, які спричинили тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Викриття незаконної оборудки проводилось спільно з Нацполіцією під процесуальним керівництвом прокуратури Рівненської області.

Читайте також: У Сарнах оптимізують роботу ЦНАПу





 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024