«Почесний громадянин»: хто з сарненців цьогоріч отримає особливу відзнаку

19 Травня 2020, 14:41
1602

Цьогоріч, 8 червня, місту Сарни виповнюється 135 років.

Хорошою традицією, у рамках відзначення чергової річниці міста, є щорічне відзначення його жителів, які своєю працею розбудовують Сарни, вносять вагомий вклад у його благоустрій і інфраструктуру, активною громадянською позицією і особистим прикладом формують ставлення інших людей до перспектив розвитку міста, мають значні професійні і суспільні здобутки є лідерами громади. Їхні портрети заносяться на міський стенд «Гордість міста Сарни» та вручаються відповідні сертифікати. Про це йдеться на сайті Сарненської міської ради.

Особливою відзнакою міста є звання «Почесний громадянин міста Сарни». На даний час, рішенням міської ради за особливі заслуги перед містом, це звання присвоєне семи громадянам: Митрофану Заїкіну, командиру 143-ї стрілецької дивізії, що визволяла місто (1974 рік), Григорію Сінченку, командиру 635 полку 143-ї стрілецької дивізії, першому коменданту м. Сарни (1994 рік), Георгію Єроміну, начальнику оперативного штабу 397-ї стрілецької дивізії, що визволяла м. Сарни (1994 рік), Георгію Кірпі, міністру транспорту України, за особистий внесок у економічний і соціальний розвиток міста(1997 рік), Павлу Зіброву, народному артисту України, за особистий розвиток культури міста (2001 рік), Івану Малишеву, воїну 397-ї стрілецької дивізії, учаснику визволення м. Сарни (2014 рік), Степану Криворученку, учаснику АТО (2019 рік).   

Мешканців міста запрошують до публічного обговорення кандидатур, які запропоновані для присвоєння звання «Почесний громадянин міста Сарни» у 2020 році.

До виконавчого комітету надійшли клопотання від КЗ «Сарненський історико-етнографічний музей» з пропозицією розглянути кандидатуру Георгія Александровича, 7 травня 1946 року народження, на присвоєння звання «Почесний громадянин міста Сарни»  за багаторічний особистий внесок у розвиток міста. З 1984 року Георгій Александрович член Національної Спілки журналістів України та міжнародної федерації журналістів. Краєзнавець. На даний час – Почесний староста редакторського корпусу засобів масової інформації області. Упродовж 1990-2010 років – 5 разів поспіль обирався депутатом райради від територіальної громади міста Сарни. Має статус особи, яка має особливі заслуги перед Україною. Удостоєний усіх вищих нагород НСЖУ – Почесної грамоти, Почесної відзнаки та золотої медалі української журналістики. У 1968 році занесений до книги пошани Рівненського відділку Львівської залізниці. Має Почесні грамоти Укртелекому та Міністерства інформації. Відзначений двома державними нагородами - Медаллю «За доблесну працю» (1970 рік) та «Ветеран праці» (1989 рік). Співпрацює із засобами масової інформації з 1963 року. Трудовий стаж – з 1964 року. На даний час є фізичною особою-підприємцем. Президент районної громадської організації «Наше місто» та Голова Сарненської Асоціації вільних журналістів, секретар Рівненської обласної організації НСЖУ, Член президії райради Організації ветеранів України.

Також є клопотання від Вищого професійного училища № 22 міста Сарни про присвоєння звання «Почесний громадянин м.Сарни» Володимиру Городнюку, директору ВПУ №22, за багаторічний особистий внесок у розвиток міста. Народився Володимир Павлович 2 березня 1949 року в селі Доротичі (нині територія міста Сарни, – ред.). Розпочав свою трудову діяльність з майстра виробничого навчання СПТУ-2, а згодом викладачем історії та суспільствознавства в училищі, старшим майстром СПТУ-21 м.Сарни, а згодом заступником директора по навчально-виховній роботі.

У 1987 році Володимир Городнюк призначений директором СПТУ-22 м.Сарни. На цій посаді зарекомендував себе як талановитий толерантний керівник, організатор, творчий педагог та авторитетна особистість. За роки роботи на посаді директора розпочав підготовку з 10 нових професій, що стало у 1992 році підґрунтям для створення Вищого професійного училища № 22 м. Сарни. Кількість професій, за якими ведеться підготовка в училищі, зросла до 20, а весь контингент учнів складає 1150 чоловік. З його ініціативи створена потужна матеріально-технічна та інформаційно-комп'ютерна база училища з чотирма комп'ютерними класами, які підключені до мережі Інтернет. Упроваджуючи ступеневу освіту, училище співпрацює з Українським державним університетом водного господарства і природокористування.

В училищі за сприяння Володимира Городнюка функціонують три навчально-практичні центри:

  1. З 2004 року відкритий Навчально-практичний центр (НПЦ) за сприяння будівельної компанії «Хенкель Баутехнік» (Україна), який дає можливість оволодівати новітніми виробничими технологіями у будівельній галузі.
  2. Регіональний навчально-практичний будівельний центр за технологіями компанії «КНАУФ», галузь будівельних, монтажних і ремонтно-будівельних робіт, створений у 2011році. Робота центру пов'язана, насамперед, із використанням найновітніших технологій в сухому та каркасному будівництві, а також сучасних будівельних сумішей. Команда ВПУ-22 м. Сарни є постійним учасником міжнародних і всеукраїнських конкурсів фахової майстерності «Knauf MGK Ukraine» (з 2013 по 2016 рік – призові місця).
  3. Міжрегіональний навчально-практичний центр з підготовки монтажників санітарно-технічних систем та устаткування, галузь будівельних, монтажних і ремонтно-будівельних робіт, створений у 2016 році. Перший в Україні центр з підготовки сантехніків нового покоління міжнародного класу з використанням останніх новинок в санітарно-технічній галузі. Охоплює весь західний регіон країни.

Декілька років підряд під керівництвом Володимира Павловича колектив ВПУ-22 м. Сарни є активним учасником форумів «Інноватика в сучасній освіті» та «Сучасні заклади освіти», де презентував свій досвід і отримав нагороди у різних номінаціях:

  1. Шостий міжнародний форум 21-23 жовтня 2014 року «Інноватика в сучасній освіті» – Лауреат конкурсу 1-го ступеня у номінації «Інноваційні технології компетентнісного становлення майбутнього робітника».
  2. Сьомий міжнародний форум 20-22 жовтня 2015 року «Інноватика в сучасній освіті» – Лауреат конкурсу ІІ-го ступеня у номінації «Вектори інноваційного розвитку системи професійно-технічної освіти».
  3. Сьома міжнародна виставка 17-19 березня 2016 року «Сучасні заклади освіти - 2016» – золота медаль у номінації «Модернізація професійної освіти України».
  4. Сьома міжнародна виставка 16-18 березня 2017 року «Сучасні заклади освіти - 2017» – золота медаль у номінації «Модернізація професійної освіти України».

На даний час колектив працює над проєктом Міжнародної організації праці «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні» щодо підготовки кваліфікованих робітників за професією «Машиніст дорожньо-будівельних робіт» для можливості проведення робіт з будівництва і ремонту автомобільних доріг. Заклад бере участь у проекті регіонального розвитку за кошти Європейського Союзу в рамках Програми секторальної бюджетної підтримки України за темою «Модернізація професій дорожньо-будівельного профілю».  

За високий професіоналізм, значний особистий внесок у розвиток освітньої галузі: присвоєно звання «Відмінник освіти України» (1991 рік); нагороджений: Почесними грамотами Управління освіти Рівненської ОДА, Почесною грамотою Міністерства освіти і науки України (1996 рік); Почесною грамотою Верховної ради України (2019 рік); Знаком «За вагомий внесок у розвиток професійної освіти» (2011 рік); Лауреат Премії Верховної Ради України (2012 рік).  Депутат Сарненської міської ради.

Читайте також: Святкування день міста Сарн – перенесли

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024