Рівнянин розробив для Сарненської лікарні кисневі зволожувачі з пластикових пляшок

11 Травня 2020, 18:40
1437

Житель Рівненщини Михайло Грушевський навчився виготовляти кисневі зволожувачі за допомогою звичайних пластикових пляшок. 

Ці речі необхідні лікарням, де надають допомогу хворим на COVID-19. Про це інформують на фейсбук-сторінці Острозької районної бібліотеки. 

Як розповів автор ідеї, все почалось з того, що у зв’язку із масовим захворюванням мешканців Сарненщини, у місцевих лікарів виникла потреба у придбанні кисневих зволожувачів. Їх не так багато в Україні, тому потрібно замовляти з Китаю, на що піде близько місяця. Через це в анестезіолога Сарненської ЦРЛ Івана Кіранчука виникла ідея використати 3D-принтер.

Завдяки небайдужим та волонтерам, знайшли потрібні матеріали, згуртували навколо проблеми потрібних людей, чиї професійні навички стали у пригоді, і розпочали друк.

«На 3D-принтері друкується маленька деталь, яка вкручується в кришку пластикової пляшки. Так звичайна пластикова пляшка за допомогою невеличкого перехідника, видрукованого на 3D-принтері, перетворюється на зволожувач кисню. В ідеалі - це корок з вмонтованим перехідником (видрукуваним на 3D принтері), шлангами й штуцером. Саме така конструкція передається на запит, а потім лікарі уже самі беруть пляшку літрового об’єму, наливають фізрозчин і людина дихає, – розповідає Михайло Грушевський, який і займається друком. – За 3-4 години можна виготовити 10 таких деталей. Максимальна продуктивність 3D-принтера – 35 зволожувачів за добу.  Друк відбувається в Національному університеті водного господарства та природокористування на принтерах від гранту ВП ВГО «Генерація успішної дії».

Зараз таких зволожувачів уже приблизно 200 на Рівненщині та декілька передали у Тернопіль.

Щоб отримати значне замовлення, потрібно звертатися до волонтерів, шукати деталі, але можна придбати й самостійно. Ціна одного – 70 грн.

Допомогти матеріалами або замовити зволожувач можна у розробника  Михайла Грушевського.

Читайте також: У Рівному коронавірус виявили у кількох працівників Суспільного


Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024