Як інфікувалися коронавірусом медики Сарненської лікарні: версія облдержадміністрації

28 Квітня 2020, 16:01
1885

Медики хворіють не лише на Рівненщині, а по всій Україні.

На цьому під час брифінгу у Рівненській ОДА наголосила очільниця обласного центру громадського здоров’я Олена Гандзюк, – йдеться на сторінці Рівненської ОДА.

«З 9410 людей, які вже зареєстровано в Україні з COVID, 1843 медики. Це понад 20 відсотків. Не виключенням є і Рівненська область. В нас трохи більший відсоток, з 553 людей – 124 медичні працівники. Тобто це 22,5 відсотки. Але треба звернути увагу, що приблизно три тижні тому на Рівненщині прийняли рішення обстежувати медиків всупереч протоколам МОЗ», – розповіла Олена Гандзюк.

Нагадаємо, «Як вберегтись від COVID-19»: сарненці, одні з тих, хто найчастіше телефонували на гарячу лінію 

Чи це професійне зараження, чи ні, однозначно стверджувати не можна, наголошує вона.

«Швидше за все, зараження медика відбувається, коли в пацієнта не діагностований коронавірус. Адже, із тих 124 медиків лише одна людина заражена в Рівненській міській лікарні – найбільшому закладі, де надається допомога хворим з коронавірусною інфекцією. Також невелика кількість заражених медиків в Сарненській лікарні. Натомість обласна лікарня, де не лікують хворих на COVID, має більше 80 людей, які заразилися», – зазначила Олена Гандзюк.

На її думку, таким чином, треба проводити епідрозслідування окремо в кожному випадку. Разом з тим, вона стверджує, що медики Рівненщини захищені і це відбувається не через відсутність засобів індивідуального захисту.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024