Нардеп з Сарненщини серед ініціаторів відставки генпрокурора

04 Березня 2020, 09:07
933

Ініціаторами документи є ряд депутатів від «Слуги народу» та «Опозиційної платформи – За життя».

У Верховній Раді України 3 березня зареєстровали проект Постанови про висловлення недовіри генеральному прокурору Руслану Рябошапці. Відповідний документ опубліковано на сайті парламенту. 

Читайте також: Священика Сарненської єпархії підозрюють у продажі зброї

Його ініціаторами є 119 народних обранців, серед яких і два мажоритарники від Рівненщини – депутат від 153-го виборчого округу, позафракційний Роман Іванісов та нардеп-кнопкодав від 156-го виборчого округу, представник «Слуги народу» Сергій Литвиненко.

Інформація у картці проекту постанови на сайті Верховної Ради постійно оновлюється і список авторів доповнюється. В оприлюдненому тексті проекту зазначається, що, враховуючи «важливість та терміновість встановлення справедливості за ключовим запитом суспільства, існують всі підстави стверджувати про низьку ефективність виконання Русланом Рябошапкою обов’язків генерального прокурора та, як наслідок, його невідповідність займаній посад».

«Нерозслідування, гальмування розслідування найбільш резонансних кримінальних проваджень свідчить про небажання, неможливість або неспроможність генерального прокурора забезпечити виконання завдань, поставлених законом перед Офісом прокурора, зокрема, й перед прокуратурою в цілому», - вважають автори проекту постанови.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024