У Сарнах фестивалили на Масницю: танцювальний флеш-моб та спалення опудала зими

01 Березня 2020, 13:17
2721

Сарненчани відзначили Масницю - одне з найстаріших свят слов’янських народів.

Гучними закликаннями, веснянками, обрядами, хороводами, катанням на дитячому «паровозі», з атракціонами, з казковими героями, млинцями, солодощами, ярмаркою, спаленням опудала Зими та пам’ятними світлинами на тематичних фотозонах …  –  з такими  святковими атрибутами провели Зиму та зустріли Весну на загальноміському традиційному святі «Масниця 2020» організованому міською радою сарненчани 29 лютого. Про це йдеться на сайті Сарненської міської ради. 

Традиції свята збере­глися ще з язичницької куль­тури. Це смачне і ситне свято відзначають впродовж тижня, який передує настанню Великого по­сту. Працівники дошкільних навчальних закладів міста, колектив Сарненської міської ради при­гощали мешканців млинцями з різними начинками. До святку­вання приєдналися й студенти з Сарненського аграрного ліцею. Розважали дітлахів працівники міських закладів культури.

Творчі колективи міста ЗАФК «Веретенце», вокальний ансамбль «Іскорки», вокальний гурт «Спалах», НАВА «Мереживо», театральної студії «Горнятко» МБК «Залізничник», ПК «Юність», МБК «Сузір’я», солісти Сарненського РБК, Сарненського БДМ, вокальний колектив «Вербиченька», НАВА «Намисто», НАВК «Терен», фольклорний гурт «Перевесло», вокальний  колектив «Молодиці із Глушиці», ЗВК «Краяночки» Сарненського професійного аграрного ліцею подарували містянам свято української традиції, підтвердження самобутності міста Сарни та держави Україна.

Представники МБК «Залізничник» та «Сузір’я» займали дітей у конкурсах та танцях, участь у яких подарувала незабутні сильні емоції.

На прощання з холодною по­рою року відбувся видовищний хоровод та танцювальний флеш-моб. Яскравою подією свята стало спалення опудала Зими.  

2









 

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024