Очільник Сарненської районної ради прозвітував про свою роботу

17 Лютого 2020, 15:18
1684

У Сарнах відбулось пленарне засідання позачергової сорокової сесії районної ради

Депутати зібралися у п'ятницю, 14 лютого, щоб розглянути ряд важливих питань, зокрема звіт голови районної ради про свою діяльність за 2019 рік та звіт про виконання програми соціально-економічного розвитку Сарненського району на 2019 рік.  Про це інформує організаційний відділ районної ради на сторінці у фейсбуці. 

Заслухали обранці громад і повідомлення голови Сарненської районної виборчої комісії Володимира Щербана про обрання депутатів районної ради сьомого скликання замість тих, які вибули. Він зазначив, що районна виборча комісія визнала обраними і зареєструвала депутатів Сарненської районної ради, обраних на чергових виборах 25 жовтня 2015 року в багатомандатному виборчому окрузі, Бабича Михайла Леонтійовича, включеного до виборчого списку Сарненської районної організації політичної партії «КОНКРЕТНИХ СПРАВ», і Куришка Віталія Михайловича, включеного до виборчого списку Сарненської районної організації політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Відповідно до пункту 3 статті 4 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», повноваження депутата місцевої ради, обраного замість того депутата, який вибув, починаються з дня заслуховування на пленарному засіданні відповідної місцевої ради повідомлення територіальної виборчої комісії про підсумки виборів. Тож відразу після повідомлення голови районної виборчої комісії Руслан Серпенінов привітав нового колегу Віталія Куришка з визнанням його депутатських повноважень і вручив посвідчення депутата районної ради. Михайло Бабич цього дня був відсутній з поважних причин.

Під час затвердження порядку денного до основних питань за висновками постійних комісій було внесено ще 29, тож усього депутати розглянули їх 34. Взяли до відома інформацію Сарненського відділу поліції ГУ Національної поліції в Рівненській області про стан боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку та результати службової діяльності Сарненського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області за 12 місяців 2019 року та інформацію Сарненської місцевої прокуратури про стан законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності Сарненської місцевої прокуратури на території району за 2019 рік.

У порядку контролю за виконанням рішень районної ради розглянули інформації про хід виконання низки районних програм:

  • запобігання виникненню лісових і торф’яних пожеж та забезпечення їх ефективного гасіння на період 2018-2021 років;
  • Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства Сарненського району на 2017 - 2020 роки;
  • охорони навколишнього природного середовища на 2018-2021 роки;
  • розвитку водного господарства Сарненського району на період до 2021 року;
  • забезпечення мобілізаційної підготовки та оборонної роботи в Сарненському районі на 2017-2021 роки;
  • оздоровлення та відпочинку дітей і розвитку мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, санаторіїв на період до 2022 року;
  • соціально - правового захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, на 2018 - 2020 роки;
  • - розвитку культури Сарненського району на 2018-2022 роки;
  • розвитку фізичної культури і спорту в Сарненському районі на 2018-2020 роки.

  •  

Затвердили депутати звіти про виконання таких районних програм:

- забезпечення громадян, які страждають на рідкісні (орфанні) захворювання, лікарськими засобами та відповідними харчовими продуктами для спеціального дієтичного споживання на 2019 рік;
- організації безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань на 2019 рік;
- здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян та відшкодування пільг з оплати послуг зв’язку на 2018-2019 роки;
- «Забезпечення пільгового проїзду учнів до місця навчання і додому» на 2019 рік.

Затвердили також нові районні програми:

- забезпечення громадян, які страждають на рідкісні (орфанні) захворювання, лікарськими засобами та відповідними харчовими продуктами для спеціального дієтичного споживання на 2020 рік;
- організації безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань на 2020 рік.

Розглянувши клопотання Володимира Штойни про надання дозволу на викуп земельної ділянки несільськогосподарського призначення, надали дозвіл на розроблення проєкту землеустрою та проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки площею 0,1492 га, яка розташована за адресою: вул. Технічна, 1, м. Сарни на території Сарненської міської ради. Також надали дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у постійне користування КНП «Сарненська центральна районна лікарня», яка розташована на території Вирівської сільської ради. Внесли зміни у межі села Катеринівка на території Немовицької сільської ради, додатково включивши земельні ділянки загальною площею 80,2200 га, і затвердили територію села Катеринівка загальною площею 193,5200 га.

Розглянули ряд питань, що стосуються комунальної власності. Зокрема внесли зміни до Переліку об’єктів спільної власності територіальних громад району. На звернення комунального некомерційного підприємства «Сарненський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської районної ради від 12.02.2020 01-19/81 закріпили за цим комунальним некомерційним підприємством на праві оперативного управління індивідуально визначене майно, що перебуває на його балансі.

Обранці громад також затвердили звіт про виконання районного бюджету Сарненського району на 2019 рік та внесли зміни до районного бюджету на 2020-ий, проєкт якого детально обговорили і узгодили цього ж дня на засіданні профільної бюджетної комісії. Тому на сесії питань не виникало, рішення прийняли без дебатів.

На сесії підтримали звернення депутатів Костопільської районної ради Рівненської області щодо скасування постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 24.12.2019 №3038 «Про встановлення тарифу на послуги розподілу природного газу для АТ «РІВНЕГАЗ», схвалене рішенням Костопільської районної ради від 05 лютого 2020 року № 663. Відповідне рішення буде направлено до Президента України, Прем’єр-міністра України, голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Ухвалили звернення депутатів Сарненської районної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення до 2025 року.

У «Різному» говорили про нагальні проблеми і шляхи їх вирішення. Зокрема, на зауваження депутатів підтримали два протокольних доручення, що стосувались важливих питань життєдіяльності територіальних громад.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50