Шоколадний кекс від сарненчанки Катерини Колядко

15 Лютого 2020, 16:30
1373

У вихідні так і хочеться поласувати чимось смачненьким.

Сарненчанка Катерина Колядко люб'язно поділилася з читачами Район.Сарни рецептом приготування шоколадного кексу з апельсином. 

Інгредієнти:

  • 100грам мигдалю
  • 175 мілілітрів рослинної олії
  • Дрібно натерта цедра апельсина
  • 180 грам цукру
  • 3 яйця
  • 100 мілілітрів свіжовичавленого апельсинового соку
  • 130 грам борошна
  • 1 чайна ложка соди
  • 50 грам какао

Для прикрашання:

120 грам чорного шоколаду, дрібно посікти

30 грам масла

50 грам горіхів мигдалю

Кандизовані півкружечки апельсина

Для кандизованих півкружечків апельсина: 300 грам цукру, 300 мілітрів води, апельсин порізати півкружечками

Варто розпочати з кандизовання апельсина. Для цього воду та цукор помістити в невелику жаровню. Довести до кипіння та опустити півкружечки апельсина. Помішати та варити на малому вогні 40 хвилин. Обережно викласти півкружечки апельсина з сиропу на деко застелене пергаментом, щоб стік зайвий сироп, залишити до повної готовності в духовці на 60 градусів, приблизно годину.

Сироп що залишився використаємо як карамель.

Духовку розігріти до 180ᵒС. Горіхи викласти на деко, підсушити.

Готуємо тісто: міксером збити яйця, додаючи поступово цукор, згодом олію, цедру і сік апельсина.

 В окремому посуді змішуємо борошно, какао та соду. Додаємо сухі інгредієнти до вологих, збити все разом, але лише до повного з'єднання інгредієнтів.

Горіхи помістити в чашу блендера, подрібнити. Додати горіхи до тіста та вимішати все лопаткою.

Вилити тісто в підготовлену форму. Поставити до розігрітої до 180ᵒС духовки й пекти 50-55 хвилин.

Дістати спечений шоколадний кекс з духовки й залишити на 10 хвилин у формі. Коли кекс вистиг, приготувати шоколадний ганаш для поливання.

Для цього, шоколад помістити в глибоку миску, жваво помішувати, коли шоколад буде мягеньким знімаємо з водяної пари та додаємо розм'якле масло.

Полити ганашем кекс, зверху викласти півкружечки апельсина та горіхи в довільному порядку.

«Смачного та позитивного усім дня» – побажала Катерина Колядко.


 

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024