Шоколадний кекс від сарненчанки Катерини Колядко
У вихідні так і хочеться поласувати чимось смачненьким.
Сарненчанка Катерина Колядко люб'язно поділилася з читачами Район.Сарни рецептом приготування шоколадного кексу з апельсином.
Інгредієнти:
- 100грам мигдалю
- 175 мілілітрів рослинної олії
- Дрібно натерта цедра апельсина
- 180 грам цукру
- 3 яйця
- 100 мілілітрів свіжовичавленого апельсинового соку
- 130 грам борошна
- 1 чайна ложка соди
- 50 грам какао
Для прикрашання:
120 грам чорного шоколаду, дрібно посікти
30 грам масла
50 грам горіхів мигдалю
Кандизовані півкружечки апельсина
Для кандизованих півкружечків апельсина: 300 грам цукру, 300 мілітрів води, апельсин порізати півкружечками
Варто розпочати з кандизовання апельсина. Для цього воду та цукор помістити в невелику жаровню. Довести до кипіння та опустити півкружечки апельсина. Помішати та варити на малому вогні 40 хвилин. Обережно викласти півкружечки апельсина з сиропу на деко застелене пергаментом, щоб стік зайвий сироп, залишити до повної готовності в духовці на 60 градусів, приблизно годину.
Сироп що залишився використаємо як карамель.
Духовку розігріти до 180ᵒС. Горіхи викласти на деко, підсушити.
Готуємо тісто: міксером збити яйця, додаючи поступово цукор, згодом олію, цедру і сік апельсина.
В окремому посуді змішуємо борошно, какао та соду. Додаємо сухі інгредієнти до вологих, збити все разом, але лише до повного з'єднання інгредієнтів.
Горіхи помістити в чашу блендера, подрібнити. Додати горіхи до тіста та вимішати все лопаткою.
Вилити тісто в підготовлену форму. Поставити до розігрітої до 180ᵒС духовки й пекти 50-55 хвилин.
Дістати спечений шоколадний кекс з духовки й залишити на 10 хвилин у формі. Коли кекс вистиг, приготувати шоколадний ганаш для поливання.
Для цього, шоколад помістити в глибоку миску, жваво помішувати, коли шоколад буде мягеньким знімаємо з водяної пари та додаємо розм'якле масло.
Полити ганашем кекс, зверху викласти півкружечки апельсина та горіхи в довільному порядку.
«Смачного та позитивного усім дня» – побажала Катерина Колядко.