На Сарненщині полюють на рибних браконьєрів

14 Лютого 2020, 09:08
1342

За тиждень на Сарненщині за незаконну риболовлю сплатили щтрафу на понад 1,5 тисяч гривень.

У період з 6 по 12 лютого 2020 року інспектори Рівненського  рибоохоронного патруля зафіксували три протоколи зпро порушення. Крім того вилучили 9 одиниць заборонених знарядь лову, однаквласника сіток - не знайшли. Про це повідомляє Рівненський рибоохоронний патруль .

«За даний період оштрафували на суму 1 564 гривень. У порушників вилучили два заборонених знаряддя лову», - повідомили у відомстві.

Для прикладу, шостого лютого на території водоймі, поблизу селища Степань Сарненського району знайщли безгосподарське майно. В результаті, вилучили п'ять сіток, довжиною 80 метрів. Майно вилучили, однак власника не встановили. Рибу в живою назад запустили у водойму.

Восьмого лютого інспекторський склад задокументував три порушення правил рибальства. Інцидент стався на березі водойми, поблизу села Користь Сарненського району. Чоловіки хотіли порибалити забороненими знаряддями лову – сітками.

Дев’ятого лютого інспекторським складом впіймали  чоловіка, який хотів порибачити – «павуком». Він знаходився на березі річки Случ поблизу села Стрільськ.

Проте, у всіх випадках, завдяки оперативним діям рибоохоронного патруля, громадяни не вистигли завдати шкоди рибному господарству.

Рівненський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись природоохоронного законодавства. У разі виявлення порушення – прохання терміново повідомляти за номерами телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 540 53 90.

Довідкова інформація:

Компенсація за один незаконно виловлений екземпляр плітки становить 85 гривень, карася сріблястого – 17 гривень.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024