На відкриття бізнесу сарненці можуть отримати 75 тисяч гривень

27 Січня 2020, 17:10
Конкурс грантів на започаткування власної справи у Рівненській області 1755
Конкурс грантів на започаткування власної справи у Рівненській області

Жителів селища Млинів (Млинівської ОТГ) та міста Сарни запрошують до участі у конкурсі на здобуття грантів для започаткування власної справи.

Хто, на що може отримати грант і як взяти взяти участь у конкурсі інформує Громадський простір.

Хто може отримати грант?

Жителі селища Млинів (Млинівської ОТГ) та міста Сарни запрошуються до участі у конкурсі на здобуття грантів для започаткування власної справи. 

У конкурсі на отримання гранту можуть брати участь виключно фізичні особи, які проживають у Млинівській ОТГ та місті Сарни не займаються підприємницькою діяльністю, мають статус безробітного або є пошукачем роботи, зареєстрованими у ДСЗ.

Не можуть претендувати на грант особи, в основі бізнес-планів яких є: оптова та роздрібна торгівля, компанії поштового замовлення (у тому числі. в мережі Інтернет).

До участі у конкурсі бізнес-планів допускатимуться особи, які успішно пройшли навчання Волинського ресурсного центру за програмою Міжнародної організації праці «Розпочни та вдосконалюй свій бізнес».

Подані на конкурс бізнес-плани повинні демонструвати високий потенціал та довгострокові перспективи отримання прибутку та мати реалістичні ринкові показники, передбачати створення умов для самозайнятості та/або створення додаткових робочих місць, у тому числі для членів сімей заявників. 

На що можна отримати грант?

Кошти гранту можуть бути використані, на купівлю нового обладнання та/або інструментів для виробництва товарів (надання послуг).

Неприйнятними є витрати коштів гранту, пов’язані з:

  • купівлею речей особистого вжитку;
  • купівлею автомобілів, мотоциклів, плавзасобів.

Максимальний розмір гранту на реалізацію одного бізнес-проекту становить до 75 000 гривень (у вигляді матеріальних цінностей, які є необхідними для започаткування власної справи та наведено і обґрунтовано у бізнес-плані).

Претенденти можуть об’єднуватись і подавати спільний бізнес-план, в такому випадку максимальний розмір гранту на реалізацію такого бізнес-проекту може бути більший – відповідно до кількості претендентів що об’єднались. 

Важливо, кількість робочих місць створених в спільному бізнес-проекті не повинна бути меншою від кількості претендентів що об’єдналися.

Претенденти на отримання гранту повинні  передбачити (а у випадку отримання гранту – забезпечити) власний внесок у грошовій чи іншій формі у розмірі не менше 30% вартості бізнес-плану на покриття інших витрат, наприклад, виплату заробітної плати найманим працівникам, оренду приміщень, закупівлю витратних матеріалів, товарів, тощо.

Як взяти участь у конкурсі?

Пройти навчання Волинського ресурсного центру або Рівненського обласного центру зайнятості за програмою «Розпочни та вдосконалюй свій бізнес». Інформація про реєстрацію на навчання розміщена нижче.

Після проходження навчання заповнити он-лайн форму учасника конкурсу, в яку:

  • завантажити файл бізнес-плану (в форматах pdf, xls);
  • завантажити сканований файл з підтвердженням проживання у селищі Млинів, або місті Сарни Рівненської області (в форматах pdf, jpg).

Подача заявок здійснюється українською мовою на сайті www.vrc.rv.ua. Кінцевий термін подання заявок  до 23:59 (за київським часом) 20 березня 2020 року. Заявки,  які надійшли пізніше встановленого терміну, будуть відхилені.

Як визначатимуться переможці конкурсу бізнес-планів?

Подані бізнес-плани, які відповідатимуть умовам конкурсу, будуть оцінюватися відбірковою комісією за такими критеріями:

Критерії Макс. оцінка
1. Досвід заявника у виді діяльності, що передбачена бізнес-планом 5
2. Якість опису продукції (товару, робіт, послуг) та її конкурентних переваг 10
3. Якість та обґрунтованість плану маркетингу 20
4. Обґрунтованість та реалістичність  плану виробництва продукції, надання послуг, виконання робіт  15
5. Обґрунтованість ціни на продукцію (товар, роботи, послуги)  10
6. Обґрунтованість аналізу потенційних ризиків 10
7. Обґрунтованість та реалістичність бюджету використання коштів гранту 10
Загальна оцінка 75
Презентація бізнес-плану 25
Всього 100

При однаковій кількості балів перевага буде надаватися заявникам, чиї бізнес-плани передбачають виробництво, або переробку продукції, або розширення ланцюгів доданої вартості місцевих виробників.

Відбір переможців конкурсу відбуватиметься в 3 етапи:

  • оцінка поданої заявки за критеріями прийнятності (відповідність та достатність поданих документів);
  • оцінка бізнес-планів членами конкурсної комісії;
  • особиста презентація бізнес-планів, які набрали найбільшу кількість балів.

Яка підтримка буде надана для потенційних учасників конкурсу?

Для бажаючих взяти участь у конкурсі Волинський ресурсний центр за програмою «Розпочни та вдосконалюй свій бізнес» проведе 2 тренінги на тему вдосконалення бізнес-ідей та підготовки бізнес-планів. 

Тренінги буде проведено у селищі Млинів та місті Сарни у період із 17 по 29 лютого 2020 року. Участь у навчаннях для потенційних заявників БЕЗКОШТОВНА, попередня реєстрація обов’язкова.

 Детальна інформація про конкурс та форма реєстрації за посиланням: https://vrc.rv.ua/ilo2020/

Заявники можуть звертатися до Волинського Ресурсного Центру за додатковою інформацією або запитаннями з метою уточнення умов конкурсу, процедури подачі заявки, надіславши відповідний лист електронною поштою на адресу [email protected] до 06 березня 2020 року. Після узагальнення усіх отриманих запитань відповіді будуть оприлюднені на сайті vrc.rv.ua та на сторінці в соціальній мережі Facebook www.facebook.com/vrc.rv.ua.

Довідково:

Конкурс проводиться ЗРНГО «Волинський ресурсний центр» у партнерстві з:

  • Рівненським обласним центром зайнятості;
  • Управлінням освіти і науки Рівненської ОДА;
  • Млинівською селищною радою;
  • Сарненською міською радою.

Конкурс відбувається  у рамках проекту «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні», що впроваджується Міжнародною організацією праці та фінансується Урядом Королівства Данії.

Читайте такожЯк сарненським підприємцям отримати підтримку від держави

Історія успіху сарненчанина: від безробіття до власного бізнесу

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024