У Сарнах працює служба з перевезення людей з інвалідністю

27 Січня 2020, 10:50
1491

При фізкультурно-спортивному клубі «Повір у себе» Сарненської міської ради створена та ефективно працює служба з перевезення людей з інвалідністю, яка спричинена порушенням опорно-рухового апарату.

Фінансування служби здійснюється за кошти міського бюджету. Про це йдеться на сайті Сарненської  міської ради.

«Послуги з перевезення автотранспортом надаються безкоштовно, - говорить директор клубу Олександр Цицюра, - після отримання спеціалізованого транспорту для перевезення людей з інвалідністю та затвердження рішенням виконавчого комітету міської ради Положення про службу, було введено посаду водія, виділено кошти з міського бюджету на закупівлю паливно-мастильних матеріалів. 

Наразі, ми маємо змогу за допомогою спецавтівки комфортно перевозити спортсменів  у різні куточки країни аби ті брали участь у обласних, Всеукраїнських, міжнародних змаганнях та заходах. За зверненнями, надаємо послуги з перевезення хворих до реабілітаційних закладів міста незалежно від членства у клубі. За час функціонування служби, з липня 2019 року по січень 2020 року, здійснено понад 140  поїздок - послуг».

Серед  здобутків, від використання цього автотранспорту – перемоги спортсменів клубу в обласних змаганнях серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату.

Сарненська міська рада отримала та передала для ФСК «Повір у себе» спецавтомобіль завдяки  участі  у проєкті Міністерства соціальної політики України. Придбання  спецавтотранспорту здійснено за програмою «Заходи із соціальної, трудової та професійної реабілітації осіб з інвалідністю» за рахунок коштів уряду. Спеціально обладнаний автомобіль  передано  Фондом соціального захисту інвалідів. 

У грудні 2019 року ФСК «Повір у себе» продовжив роботу у  капітально реконструйованому приміщенні, у якому створені  всі необхідні умови  для занять спортом людьми з особливими потребами. У клубі  облаштовані тренажерні зали, побутові кімнати, душові, адміністративні кабінети. Побудовані підсобні приміщення і гаражі та комплексний тренажерний майданчик на вулиці. У закладі займається більше 70 людей з інвалідністю.

Реалізація проекту реконструкції, вартістю понад 5 мільйоніа гривень, стала можливою завдяки фінансуванню з міського бюджету.

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024