Сарненських школярів забезпечили безоплатним харчуванням

25 Січня 2020, 10:29
1394

Майже 44 тисячі учнів області мають право на безоплатне харчування у школах. Серед них і діти-чорнобильці з Сарненського району. 

Про організацію належного харчування йшлося під час селектору під керівництвом першого заступника голови ОДА Сергія Подоліна з поліськими районами. Про це повідомляють на сайті Рівненської ОДА. 

«Важливо, щоб не повторилась ситуація минулого року, коли через затягнуті торги у Сарненському районі діти залишися без обідів. Але головне – це якість харчування. Тому це питання  – особиста відповідальність кожного керівника району. Беріть під свій контроль, спілкуйтеся з надавачами послуг, відвідуйте без попереджень навчальні заклади», – звернувся Сергій Подолін до голів райдержадміністрацій.

Загалом право на безоплатне харчування мають право діти-чорнобильці з Володимирецького, Дубровицького, Зарічненського, Сарненського та Рокитнівського районів.

Він заслухав кожного керівника РДА, фахівців управлінь освіти щодо ситуації в районах. На Сарненщині харчування в школах відновлено і гострих проблем сьогодні не виникає. Наприкінці грудня у всіх районах оголошені тендери для організації харчування у 2020 році. Через оскарження одного з учасників процедура призупинена у Володимирецькому районі.

Присутній на нараді керівник ГУ Держпродслужби в Рівненській області Володимир Лазарчук наголосив, що в півсотні навчальних закладах області відсутнє гаряче харчування і діти змушені обідати у буфетах. До того ж у низці закладів застарілі системи харчоблоків. Тому за дорученням Сергія Подоліна наступна колегія управління освіти і науки ОДА буде присвячена питанню гарячого харчування в школах.

Читайте такожУчні з Сарненщини серед кращих у трудовому навчанні

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39