Містян закликають долучитися до розподілу громадського бюджету Сарн

24 Січня 2020, 16:50
1141

У Сарнах зібрали представників ОСББ, щоб розповісти про громадський бюджет міста.

Міський голова Світлана Усик повідомила представникам ОСББ, що рішенням міської ради затверджена та  діє програма «Громадський бюджет у місті Сарни на 2019-2023 роки», подання проєктів по якій розпочато з 1 січня 2020 року і триватиме до червня цього року.

Запросила всіх присутніх взяти участь у конкурсі проєктів з енергоефективності, що триває  в області (детальніше на сайті міської ради). У заході взяли участь представники 7 ОСББ міста, спеціалісти міськвиконкому.

Міський голова зауважила, що такі робочі зустрічі відбуватимуться систематично. Написання проєктів та їх втілення  за кошти місцевого чи обласного  бюджету стали головними питаннями зустрічі. На заході виступила головний спеціаліст міськвиконкому Антоніна Хомич. Вона пояснила що потрібно для того щоб втілити свою ідею у реальність та як подати проєкт до Громадського бюджету міста Сарни.

Для цього  потрібно: Сформулювати ідею, розрахувати бюджет, заповнити заявку, обрати назву та тематику, стисло пояснити задум, проблему та рішення, поінформувати про свій проєкт, організувати рекламну кампанію, щоб збільшити шанси на виграш, стежити за ходом голосування, зібрати найбільшу кількість голосів і контролювати реалізацію проєкту за рахунок місцевого бюджету.

Автор надсилає заявку: - поштою за адресою м. Сарни, вул. Широка, 31 з поміткою «Громадський бюджет м. Сарни»; - електронною поштою у вигляді відсканованого оригіналу документів з поміткою «Громадський бюджет м. Сарни» на електронну адресу [email protected]. Також заявку можна подати на електронній платформі. За додатковою інформацією можна звертатись до Реєстраційного центру (І поверх адмінприміщення міської ради, головний спеціаліст Антоніна Хомич). Для інформації.

Модернізація парків і скверів, створення дитячих і спортивних майданчиків та інші можуть можуть стати реальними. Втілити їх у життя допоможе громадський бюджет міста Сарни – демократичний процес, який надає можливість жителям міста брати участь у розподілі коштів місцевого бюджету через створення проєктів для покращення інфраструктури міста та голосування за них.

Кожен може подати проєкт, пов’язаний з покращенням життя у місті, взяти участь у конкурсі, перемогти в голосуванні і спостерігати за тим, як його ідею реалізують в рамках бюджету.

Проєктом є пропозиція, подана членом територіальної громади, яка має підтримку не менше 15 місцевих жителів. У ній необхідно вказати план дій, комплекс робіт, задум, ідею, розрахунки витрат і фотографії, що розкривають сутність задуму та можливість його практичної реалізації. 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024