У Сарнах відкрили виставку посадовся Рівненської РДА

23 Січня 2020, 17:33
1364 Джерело: фото Василя Сосюка

У Сарнах відкрили виставку  радіоприймачів різного віку.

23 січня в Сарненському історико-етнографічному музеї відкрили виставку «Ретро-радіо», де експонується півсотні радіоприймачів різного віку і з різних куточків світу з приватної колекції Павла Тарасовича та фондів Рівненського обласного краєзнавчого музею та півсотні радіоприймачів з фондів Сарненського музею.

Однак, сам знаний на Рівненщині колекціонер, Павло Тарасович, не зміг завітати у Сарненський музей на виставку. Павло Тарасович – начальник відділу з питань надання адміністративних послух Рівненської РДА, за освітою – ветеринарний лікар, але ще зі школи він захопився радіотехнікою. Зокрема, найбільше його цікавила робота приймачів, які працюють на короткій хвилі.

Дитяче захоплення привело до того, що він став професійним радіотехніком. І завдяки цьому потрапив до складу п’ятої експедиції в Антарктиду на станцію «Академік Вернадський», де перебував у 2000–2001 роках і відповідав за зв'язок, який тоді здійснювався через радіо.

Захід відвідали представники місцевої влади, котрі, без перебільшення, переймаються розвитком музейної справи на Сарненщині. Слова подяки і враження від відвідання музею та виставки «Ретро-радіо» висловили голова Сарненської РДА Олександр Кохан, радник голови Сарненської районної ради Микола Драганчук, Сарненський міський голова Світлана Усик та начальник відділу культури і туризму Сарненської РДА Едуард Раковець.

Також на презентацію завітали директор Сарненського районого ліцею «Лідер» Тамара Колоїз та директор Сарненського аграрного ліцею Микола Морозюк. Про історію Сарненського радіо радо розповіли Георгій Алєксандрович та редактор ТРК «Полісся» Віра Шашук. 

У побуті словом радіо називали також дротові абонентські гучномовці. Поєднання радіоприймача та електричного програвача платівок мало назву радіола. Поєднання радіоприймача та магнітофона – радіомагнітола. Поєднання радіоприймача, телевізора, програвача платівок та/або магнітофона – радіокомбайн. Всі ці винаходи техніки ви зможете побачити, завітавши до нас на екскурсію.

Довідки за телефоном 066 840 91 78.














 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024