У Сарнах водій відсудив у поліції незаконний штраф

23 Січня 2020, 11:22
3316

У Сарнах водій через суд довів, що патрульний оштрафував його незаконно.

24 грудня чоловік звернувся до Сарненського районного суду з адміністративним позовом до поліцейського сектору реагування патрульної поліції Сарненського відділу. Про це Район.Сарни стало відомо з реєстру судових рішень.

Читайте також: Українців штрафуватимуть за перебування дітей без супроводу дорослих у вечірній час

Водій просив суд визнати протиправною та скасувати постанову про накладення штрафу. В обґрунтування своїх вимог зазначив, що він не порушував правил руху за обставин, зазначених у постанові.

Мова йде про те, що 19 серпня 2019 року близько 3 години ночі по вулиці Шкільна в селищі Клесів патрульні зупинили авто «KIA RIO». Згідно постанови поліцейського чоловік, який був за кермом, не пред`явив для перевірки посвідчення водія та техпаспорту. Відтак, поліцейський виписав штраф за адмінправопорушення.

Чоловік мав би заплатити згідно протоколу штраф в сумі 425 гривень. Однак, він вирішив подати до суду.

В ході судового слухання суд наголосив, що поліцейський може зупиняти транспортні засоби, поінформувавши водія про конкретну причину зупинення ним транспортного засобу з детальним описом підстави зупинки. 

Суд «не почув» обгрунтування чому зупинили цього водія .Відтак, Сарненський районний суд вирішив задовольнити позов до поліцейського сектору реагування патрульної поліції Сарненського відділу поліції про визнання протиправною та скасування постанови про накладення штрафу.

 

Коментарі
23 Січня 2020, 14:58
В майбутньому вказуйте номер реєстру судових рішень
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50