Архівне відео: як у Степані блокували «Беркут»

21 Січня 2020, 15:55
2805

Степанці заблокували і переконали «Беркут» не їхати у Київ.

Від дня тих подій минуло 6 років. Саме 20 січня 2014 року степанці заблокували проїзд автобусів волинського спецпідрозділу «Беркут» та не дозволили йому проїхати в Київ на Майдан. Про це у мережі Фейсбук написав Богдан Лазарчук

Близько трьохсот жителів села Степані зупинили беркутівців і переконали їх повернутися на Волинь.

В одному із сіл Сарненського району, «беркутівці» розсунули блокаду і поїхали далі. Утім, у селі Степань вони зустріли опір місцевого населення. Між бійцями та селянами відбулося заворушення. Все обійшлося без крові. 

Степанцям вдалося заблокувати сім одиниць техніки, в якій перебували спецпризначенці. Мешканці села поставили поперек дороги лісовоз.

«19-20 січня 2014 року в Києві почалося протистояння з першими жертвами. Пролилася кров, про яку раніше тільки говорили. Ми в Степані думали, що Революція від нас далеко. Але вона прийшла до нас раптово у вигляді луцького «Беркуту», який їхав на Майдан, щоб стріляти в наших побратимів.
Ми його зупинили. Більше 200 беркутят не змогли пробитися до Києва через те, що степанці однією дружньою силою перекрили їм дорогу» – зазначив у дописі Богдан Лазорко.

Автобуси зі спецпризначенцями після довгих спроб протиснутися повернулися на Волинь.

Архівні фото 20 січня 2014 року:






















 

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024